Disconnect

Door  |  0 reacties

Hoewel de synopsis ons niet direct aansprak, moesten we als echte 2.0-meisjes deze film natuurlijk wel zien: Disconnect.

Disconnect brengt verschillende verhaallijnen samen over mensen die op zoek zijn naar echte verbintenis in een wereld waarin iedereen virtueel met elkaar verbonden is.

Het verhaal van Disconnect

De synopsis mag dan wat algemeen zijn, zodra we de trailer van deze uit 2012 afkomstige film zagen, wilden we hem toch wel kijken. Omdat we zelf constant virtueel met iedereen verbonden zijn, voelden we ons toch wel aangesproken.

Al snel zaten we in de drie verschillende verhaallijnen. Een journaliste die een onderzoek doet naar jonge jongens in seksuele chatboxen. Twee vriendjes die besluiten het gepeste jongetje op school in de maling te nemen via Facebook. En het verhaal van Cindy & haar man, die na het verlies van hun zoontje ieder hun verdriet op hun eigen manier verwerken. Hij met online gokken, zij in een chatbox.

Onschuldig gepest? Onschuldig gechat? Onschuldige journalistiek? In sneltreinvaart word je mee gesleurd in het leven van deze mensen, die allen niet voorzagen hoe groot de rol is van het WWW en wat er mis kan gaan.

Wat anderen vonden van Disconnect?

Disconnect, thriller

  • Film1: “Het is een portret van deze tijd dat je kritisch laat kijken naar de communicatie binnen je eigen relaties.”
  • Filmpjekijken.com: “Regisseur Henry Alex Rubin maakte eerder twee documentaires, Disconnect is zijn eerste lange film. Hij zet met het drama een indrukwekkend speelfilmdebuut neer, dat hoge verwachtingen schept voor zijn verdere werk.”
  • Cinema.nl: “Het blijft knap dat Disconnect geen prekerig anti-technologiepamflet is geworden, maar eerder een confronterende discussiestarter. Ook wie zich niet tot het einde laat meeslepen, zal achteraf geheid eens nadenken over zijn eigen telefoon- en internetgebruik.”

Bestel deze dvd op Bol.com >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *