Zomernacht

Door  |  1 reactie

Hoewel we op Like & Love (it!) doorgaans nieuwe boeken bespreken, kan het zijn dat er af en toe een wat oudere tevoorschijn duikt. Omdat hij simpelweg te goed blijkt om niet toch nog wat mee te doen. Zomernacht van Kristin Hannah is er zo één.

Het e-book stond al een jaar op mijn e-reader, maar door de vele recensie-exemplaren (die altijd voorrang hebben) kwam ik er maar niet aan toe en raakte hij in de vergetelheid. Tot het het enige boek was dat ik op mijn e-reader over had én mijn trein vertraging had. Daarna kon ik Zomernacht simpelweg niet meer wegleggen.

Over ‘Zomernacht’

Lexi en Mia worden hartsvriendinnen vanaf de dag dat ze elkaar op de middelbare school tegenkomen. Lexi woont bij haar tante op een woonwagenpark. Mia komt uit een stabiel, rijk gezin. Lexi valt als een blok voor Mia’s populaire tweelingbroer Zach. Ze had nooit verwacht dat hij haar ook leuk zou vinden. De drie jonge mensen worden onafscheidelijk.

Op de terugweg van hun eindexamenfeest gaat het mis. Ze krijgen een auto-ongeluk. Lexi neemt onder grote sociale druk alle schuld op zich en belandt in de gevangenis. Daar bevalt ze van een dochtertje, Grace, dat ze moet afstaan.

Zomernacht Kristin HannahJaren later keert Lexi, ouder en wijzer, terug in de maatschappij. Ze gaat onmiddellijk op zoek naar Grace.

Aangrijpend

Toegegeven: ik huil snel. Zeker bij films. Een boek moet meer doen om mij aan het huilen te krijgen. Bij Zomernacht stroomden de tranen echter zonder moeite over mijn wangen. Op het moment dat Lexi schuld bekend in de rechtbank en haar liefde voor Mia uitspreekt. Op het moment dat ze haar dochtertje voor het eerst in haar armen houdt…

Zomernacht is een aangrijpende roman over moeder-dochter-banden, over schuldgevoel, over liefde. Eentje die je niet meer weg kan leggen, zodra je de eerste bladzijde hebt omgeslagen.

Bestel dit boek op Bol.com >>
(ook verkrijgbaar als e-book)

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

1 reactie

  1. Donna Luisa

    10 juni 2014 at 08:39

    Wow klinkt goed! Bedankt voor het delen! X

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *