Schaduwvriendin

Door  |  0 reacties

Na het eerste hoofdstuk was het haast onmogelijk om het boek weg te leggen: Schaduwvriendin blijkt een sterk debuut van Christine Drews.

Christine Drews studeerde psychologie en werkt als scenarioschrijver voor film en tv. Schaduwvriendin is haar thrillerdebuut, en hiermee lijkt ze aan het begin te staan van een geslaagde tweede carrière. Want het boek boeit zonder twijfel van begin tot het einde.

Over ‘Schaduwvriendin’

Schaduwvriendin, Christine DrewsHet leven van de pasverhuisde Katrin Ortrop is één grote chaos. Haar man Thomas is alleen maar bezig met zijn werk, hun zoontje Leo kan niet aarden op zijn nieuwe school. Ze is dan ook blij als ze Tanja ontmoet, de moeder van een van Leo’s klasgenootjes. Tanja begrijpt haar, en hun vriendschap is al snel een onmisbaar onderdeel van Katrins leven. Als plotseling Katrins vader overlijdt en Leo op de dag van de begrafenis ziek is, biedt Tanja aan om op te passen.

Maar op het afgesproken tijdstip brengt ze Leo niet terug, en dat is het begin van een ware nachtmerrie. Tanja is nergens meer te vinden – en Leo ook niet. Al snel blijkt alles wat Tanja aan Katrin heeft verteld één grote leugen. Wie is Tanja nu echt? En waar is Leo?

Waarom ‘Schaduwvriendin’ een succes zal worden?

Het thrillerdebuut van Christine heeft alles in zich om een succes te worden. Goede verhaallijnen, zowel aan de kant van Tanja, alsmede bij de rechercheurs die belast zijn met het onderzoek. Een dader die je echt niet al na 100 pagina’s weet. Sterker nog: je zal tijdens het lezen steeds op een andere verdachte stuiten. Het boek leest makkelijk weg en ook na een drukke werkdag is het geen probleem de verhaallijnen te volgen.

Bestel dit boek op Bol.com >>
(ook verkrijgbaar als e-book)

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *