Jobshopper schrijft boek

Door  |  0 reacties

Laura van Bouchout, bijna 30 en zoekende naar wat ze nu eigenlijk wil in het leven. Om daar achter te komen, oefende ze een jaar lang alle beroepen uit die haar leuk leken. Om uiteindelijk haar droombaan te vinden. Haar verhaal bundelde ze uiteindelijk tot een boek: Jobshopper. 1 jaar, 1 meisje, 30 droombanen.

Hoe Laura een jobshopper werd

Het 30-ers dilemma: een dilemma van deze tijd. De dertiger van tegenwoordig twijfelt aan alles: niet alleen relaties, vrienden, maar ook over je baan. Laura van Bouchout had precies het zelfde. Ze zat niet op haar plek bij jaar werkgever en besloot het over een andere boeg te gooien. Ze ging naar een loopbaancoach die haar oefeningen meegaf. Zo moest ze onder andere een lijst maken van al haar mogelijke droombanen. Ze werd er zo enthousiast van dat ze een heel A4-tje vol schreef. Tot wanhoop van haar coach, wat moest hij met haar?

Laura nam zelf het heft in eigen handen. Met hulp van een vriendin werd de lijst geschrapt tot ‘slechts’ 30 eventuele droombanen. Vervolgens gaf ze zichzelf een jaar lang de tijd om deze beroepen – naast haar parttime-baan uit te oefenen. Een flinke opgave, alleen al om binnen te komen bij bedrijven. Ze kreeg flink wat afwijzingen, maar er waren ook veel mensen enthousiast. En gevleid over haar droombaan-idee.

Hoe het de jobshopper verliep

Jobshopper, Laura van BouchoutInmiddels zit het jaar erop. Hondenwasser, buitenlandse correspondent, politicus, bio-boerin, koorddanser, mederwerker katttenhotel, fotograaf, meubelmaker, gamedesigner, huismoeder… In de tijd dat ze van job naar job hopte, hield ze een blog bij. Als stok achter de deur dat ze het ook echt zou volbrengen.

Uiteindelijk bleek deze blog haar naar haar droombaan gebracht: schrijven! Alles wat ze meemaakte, wat ze ervoer, de mensen die ze ontmoette: ze zette alles op papier en kwam erachter dat ze daar meer mee wilde doen. Journalist, dat bleek haar droombaan.

Het boek Jobshopper

En met de publicatie van haar eerst boek, Jobshopper, is haar droom meteen uitgekomen. Haar blog werd opgepikt door een uitgever die graag een boek wilde maken van haar ervaringen. Nu moest Laura zich echt bewijzen. Na heel herschrijven & schrappen ligt hij nu in de schappen. Een bundeling vol droombanen. En misschien zit daar jouw droombaan wel bij. Laura beschrijft van elke baan wat deze inhoudt. open en eerlijk, ook met alle nadelen.

Nieuwsgierig geworden? Bestel dit boek op Bol.com >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *