Het Spel: de zoektocht naar een seriemoordenaar

Door  |  0 reacties

Jazz Dent is terug in de wereld die hij wanhopig wil mijden: die van de seriemoordenaars, en in het bijzonder die van zijn vader. 

Het Spel is de opvolger van het eerste boek in deze reeks van Barry Lyga: De Jacht.

Waar ‘Het Spel’ over gaat

Het Spel, Barry LygaJazz is de zoon van Billy Dent, de beruchtste seriemoordenaar aller tijden. Het was een tijdje rustig, maar sinds kort is New York opnieuw in de ban van een reeks moorden. Het is duidelijk dat het om een seriemoordenaar gaat, want de lijken zijn allen gemarkeerd met een in de huid gekerfde hoed of hond.

Jazz is opgevoed door een seriemoordenaar en is, doordat zijn vader hem altijd tot in detail over zijn moorden vertelde, hierbij van onschatbare waarde voor de politie. Wie weet er meer van wat er in het hoofd van een seriemoordenaar om gaat?

Als ze volledig vastlopen in het onderzoek naar de hoed-en-hond-moordenaar schakelen ze dan ook Jazz’ hulp in. Eerst lijkt het alsof Billy Dent niet achter de moorden kan zitten: hij zat immers nog in de gevangenis, toen het eerste slachtoffer viel.

Maar als Connie – de vriendin van Jazz – sms’jes ontvangt waarin staat of ze ‘mee wil doen met het spel’, begint men aan de onschuld van Billy Dent te twijfelen…

Het Spel: kopen of niet kopen?

Helaas, helaas heb ik het eerste boek van deze serie niet gelezen en ook al gaat het om een op zichzelf staand verhaal, toch wordt er veel gerefereerd naar het eerste boek, De Jacht. Ik merkte daardoor dat ik moeite had om me in te leven in bijvoorbeeld het feit dat een 17-jarige jongen zo serieus genomen werd door de politie. Had ik het eerste boek gelezen, dan was het vast logischer geweest.

Buiten dat heb ik het boek in sneltreinvaart uitgelezen. Vanaf moment één lukt het Barry Lyga een spannende sfeer te creëren, waarbij je het gevoel hebt dat de moordenaar elk moment opnieuw kan toeslaan. Dikke aanrader om op een gure herfstavond gewoon beide boeken achterelkaar uit te lezen! En dan wachten op het derde deel voor de slotfinale.

Bestel dit boek op Bol.com >>
(ook verkrijgbaar als e-book)

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.

Reacties

Annemarie (30), heeft net een drastische carrièreswitch gemaakt, van arts naar wedding- en eventplanner. Ze houdt erg van lezen, reizen, haar vriend (niet perse in die volgorde) en is vastbesloten om van het leven een feestje te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *