Kruip onder een dekentje: 9x ultieme herfst films

Door  |  1 reactie

De lange zomeravonden in de tuin zijn voorbij. Tijd om de avonden anders in te delen. Tijd voor de open haard, een kop thee en met een kleedje op de bank om naar ultieme herfst films te kijken.

En dan hebben we het niet enkel over films waarin je letterlijk de blaadjes van de bomen ziet vallen. Simpelweg: films waarbij je graag onder dat kleedje kruipt en dan bij voorkeur feelgood movies. Van de regen word je immers al treurig genoeg. Als we dan toch afwijken; graag een snotterfilm waar heel veel zakdoekjes bij nodig zijn.

Geen idee welke films je komende herfst op wilde zetten? Bij deze de 9 favoriete herfst films van de Like & Love (it!)-redacteuren. Pak de popcorn er maar bij!

Ultieme herfst films

Alles over deze ultieme herfst films

1. Een dvd die elk jaar weer uit de kast komt bij redacteur Laura: Notting Hill. Zwijmel wederom weg bij Hugh Grant en Julia Roberts, ook al weet je al lang hoe deze film uit 2001 afloopt.

2. De favoriete animatiefilm van redacteur Kristel: Cloudy with a Change of Meatballs. Flint Lockwood is een mislukte uitvinder, die met creaties als een apengedachtenvertaler helaas weinig succes oogst. Tot hij op een dag een machine uitvindt die ervoor zorgt dat het donuts, ijsjes en gehaktballen regent. Sam is een enthousiaste stagiaire die voor een weerstation werkt. Ze droomt er van om een professionele weervrouw te worden en die droom zou wel eens werkelijkheid kunnen worden wanneer ze als enige bericht over een bui van cheeseburgers.

3. Hoe is het om je geliefde elke dag opnieuw te moeten leren kennen? In Remember Sunday maak je kennis met Gus, wiens korte termijn geheugen niet meer werkt na een hersenbloeding. Hij wordt verliefd op de vrolijke serveerster Molly, die vindt dat hij zich nogal raar gedraagt. Maar zij weet niet dat hij elke ochtend een dossier over haar leest. Om haar opnieuw te leren kennen. Naast een kleedje zijn zakdoeken ook gewenst. Helaas niet op dvd te krijgen, maar wel via Netflix te bekijken.

4. Geen filmavond compleet zonder chocolade! En natuurlijk denken we dan meteen aan onze favoriete Johnny Depp-film: Chocolate. Vianne Rocher besluit samen met haar dochter te verhuizen naar het ingedutte Franse dorpje Lansquenet, waar de tijd al een eeuw stil lijkt te hebben gestaan. Ze opent een chocolaterie en weet met haar bijzondere chocolade elke inwoner te laten smelten. Maar de burgemeester is nog niet zo blij met alle veranderingen die er sinds Vianne’s komst plaats vinden. En wie is toch die vreemdeling…?

5. De titel (500) days of summer doet anders vermoeden, maar dit is echt wel de perfecte herfst film voor de romantici onder ons. Romanticus Tim, wenskaarten-ontwerper van beroep, is erg aangeslagen als zijn vriendin Summer de relatie beëindigt. Hij gaat heen en weer tussen verschillende periodes in de 500 dagen die ze samen waren om erachter te komen waar het fout is gegaan.

6. Niets fijner dan wegdromen in een wereld die niet bestaat: Neverland. Hoe fijn is het om je nooit meer zorgen te hoeven maken om dilemma’s waar volwassenen mee kampen? Het enige waar je je zorgen om hoeft te maken is Kapitein Haak. Droom weg, onder je kleedje, bij Peter Pan. Bij voorkeur met een flinke bak chips.

7. Heb je een depri-herfst-dag en kan het je enorm opluchten om dan eens een flink potje te janken? My Sister’s Keeper is dé ultieme jankfilm. Meer zakdoekjes gewenst dan bij Komt een vrouw bij de dokter. In deze film (met een hoofdrol voor Cameron Diaz) draait alles om de zusjes Kate & Anna. Kate heeft leukemie en Anna is geboren als ‘donorbaby’, om lichaamsdelen af te staan aan haar zus als dit nodig is. Maar dan besluit Anna dat ze niet langer donorbaby wil zijn en schakelt een advocaat in. Moeder Sara (Cameron), die iets te ver gegaan is in haar dochter redden, is furieus.

8. Een minder bekende klassieker: Out of Africa (1985). Redacteur Willemijn keek hem laatst voor het eerst en was verkocht. De film, die zich afspeelt rond 1900, is gebaseerd op het leven van de Deense schrijfster Karen Blixen, die een plantage opricht in Kenia. Haar gecompliceerde leven wordt gekenmerkt door haar overspelige echtgenoot, haar ware liefde Denys, problemen op de plantage en het onderwijzen van de lokale bevolking.

9. Haal de pepernoten ook maar vast in huis, als ze dan toch al in de winkel liggen. Het ideale feelgood food bij de feelgood movie Alles is liefde. Een romantische komedie, die zich afspeelt rond Sinterklaas, over de liefdesperikelen van zes koppels die er achter komen dat liefde overal is. Met in de hoofdrollen o.a. Wendy van Dijk, Paul de Leeuw, Viggo Waas, Jeroen Spitzenberger en Daan Schuurmans.

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

1 reactie

  1. Manon

    10 november 2014 at 10:01

    Ik ben zo benieuwd naar (500) days of summer. Ik hoor zoveel reacties, maar nog nooit gekeken: Shame on me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *