Black Stories: los jij ze op?

Door  |  1 reactie

Nu de avonden kouder en korter worden, komen bij veel gezinnen de spelletjes weer op tafel. Ben je dol op raadselspelletjes? Probeer dan Black Stories op de koude winteravonden.

Black stories zijn sinister, ingenieuze en morbide verhalen, die zo uit het leven gegrepen zouden kunnen zijn. Black stories zijn in de laatste jaren steeds populairder geworden in het buitenland, maar ook in het binnenland en daarom heeft Story Factory nu het raadselspel Black Stories uitgebracht.

Black Stories: hoe werkt het?

Dit spel speel je zonder een groot speelbord op tafel. Sterker nog: je kunt gewoon met een kleedje op de bank blijven zitten. Het spel bestaat namelijk uit een doos met 50 kaartjes met raadsels die je met zijn tweeën of met meer mensen moet oplossen.

Twee personen is het minimum omdat er een Raadselmeester is die de gitzwarte gebeurtenis voorleest. De Raadselmeester kan ook lezen welk verhaal erachter de gebeurtenis zit en aan de andere speler(s) (Raadselvolk genoemd) de taak om de Raadselmeester te overladen met vragen om zo tot de oplossing te komen.

De regels van Black Stories

Black Stories, Story FactoryKlinkt best simpel toch? Totdat je de hoofdregel weet… Er mogen alleen maar vragen gesteld worden die de Raadselmeester met ‘ja’ of ‘nee’ kan beantwoorden. En dat lijkt heel makkelijk, maar wacht maar eens tot je gefrustreerd bent omdat je de oplossing niet weet.

Of de Raadselmeester ook tips mag geven? Dat is aan de Raadselmeester zelf, hopelijk is de jouwe een beetje mild.

Enkele voorbeelden van Black Stories

  • De lift. Toen een vrouw met de lift naar boven wilde, wist ze dat haar man dood was.
  • De kat. Een kat stierf, omdat een oudere dame er voor wilde zorgen.
  • Scherven. Omdat een raam versplinterde, stierf een jonge man.

Natuurlijk gaan we je niet vertellen wat het verhaal erachter is, maar we kunnen je wel vertellen dat je deze raadsels niet met drie vragen oplost. Je hebt in elk geval genoeg vermaak voor de lange winteravonden. En mocht je toch sneller dan gemiddeld zijn: inmiddels zijn er vijf Black Stories-boxen uitgebracht door Story Factory.

Bekijk alle Black Stories van Story Factory >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

1 reactie

  1. Nynke

    3 december 2013 at 08:35

    Wat een leuk, origineel spel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *