Zo vermaak je de kids tijdens kerst! De leukste kerst spelletjes

Door  |  0 reacties

Twee kerstdagen die bol staan van vooral binnen zijn is voor kinderen vaak een hele uitdaging. Wel zo leuk om ze te verrassen met speciale kerstspelletjes. Waar je die vandaan haalt? Wij zochten de negen leukste kerst spelletjes voor kinderen bij elkaar.

Behalve de sjoelbak van zolder halen of het geijkte Twister kan er nog veel meer. Ook terwijl het kerstdiner gaande is, want juist dat is vaak een lange zit voor kinderen. Kies een of meerdere van deze kerst spelletjes voor kinderen en je doet iedereen aan tafel een groot plezier.

Kerst spelletjes voor kinderen

Alles over deze kerst spelletjes voor kinderen

1. Roll-a-Reindeer! Rol de dobbelsteen en wie als eerste z’n rendier compleet heeft, heeft gewonnen. Deze gratis printable kun je zo vaak printen als nodig is voor het aantal spelers.

2. Eerst kunnen de kids alle plaatjes inkleuren en uitknippen om daarna dit leuke kerstmis memory samen te spelen. Wel zorgen dat je voldoende kleurpotloden en stiften in huis hebt.

3. Bingo is altijd een succes! Zeker als je deze kersteditie print en zorgt voor smarties, M&M’s over andere snoepjes in kerstkleuren als spelfiches. En het wordt nog leuker als er cadeautjes te winnen zijn.

4. Dit leerzame spel is voor verschillende geschikt. Wie als eerste zijn/haar kerstboom versierd heeft, wint Roll a Christmas Tree.

5. Deze Kerst mix & match puzzels zijn super leuk voor de kleintjes. Ze kunnen niet alleen die juiste onderdelen bij elkaar zoeken, maar ook grappig combinaties maken.

6. Zorg voor wascokrijtjes of potloden in zes kleuren, voorzie een dobbelsteen van deze zes kleuren door een stukje vilt of een stickertje en print de spelvellen. Color the christmas ornaments is leuk voor de allerkleinsten.

7. Over het algemeen zijn kinderen dol op speurtochten. Dus waarom niet een speciale kerstspeurtocht? Op zoek naar allerlei dingen die met kerst te maken hebben, binnen- en buitenshuis.

8. “Twee klinker, drie medeklinkers…” Hints is leuk voor groot en klein. Deze gratis printable helpt je op weg om er een speciaal kerstthema aan te geven.

9. Boter, kaas en eieren maar dan met Olaf en Sven. Het vergt wat voorbereiding en fröbelvreugde maar met dit Frozen-spel zijn ze vast uren zoet tijdens kerst.

Natuurlijk mag je als volwassene ook meespelen met deze kerst spelletjes voor kinderen. Althans, van ons wel. Of het van de kinderen mag…

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *