Theeleuten opgelet: het thee-ei 2.0

Door  |  1 reactie

Als theeleut ben je vast dol op losse thee. En heb je dus waarschijnlijk een thee-ei (of meerdere) in de keukenla liggen. Vroeger waren dat vooral saaie metalen dingen. Tegenwoordig niet meer. Wij gingen op zoek naar het leukste thee-ei en vonden deze negen die dat theemomentje op geheel eigen wijze weten op te vrolijken.

Een thee-ei dankt zijn naam aan de oorspronkelijke eivorm; het metalen thee-ei zoals we dat allemaal kennen, met die gaatjes erin. Gevuld met theeblaadjes hang je die aan het kettinkje in de theepot of mok. De thee-eieren die wij uitzochten lijken daar in de verste verte niet op en zijn vooral heel geschikt voor een kop thee.

Thee-eieren

Alles over deze thee-eieren

1. Even voorstellen: Mr. Tea. Dit meneertje hangt relaxt over de rand van je mok en zorgt zo voor jouw heerlijke kopje thee. Gezellig toch?

2. Het is herfst, het is af en toe al best guur buiten en wat is er dan fijner dan je handen te warmen aan een kop thee. Met een thee-ei in stijl uiteraard, een eikeltje.

3. Dat is nog eens een spannend kopje thee, met zo’n gevaarlijke haai die zich vastbijt aan de rand van je theeglas. Voor de dare devil theedrinker.

4. Wat zeg je, heb je trek in een kop thee schat? Dat maak ik met liefde voor je, kijk maar. Punten scoren bij je liefde doe je zeker met dit thee-ei.

5. Een lekker sappig peertje… is het nu wel de tijd van het jaar voor. En zo’n peertje staat ook super vrolijk in je theeglas.

6. Een badeendje maar dan in je theemok. Hoe schattig is dat. Jeugdsentiment in de vorm van je thee-ei dus.

7. We all live in a yellow sub marine… wedden dat je dat liedje niet meer uit je hoofd krijgt als je kiest voor deze onderzeeboot als thee-ei. Instant vrolijkheid dus.

8. Een waterlelie in vrolijke kleuren die rond drijft in je kopje thee. Echt Hema.

9. Dit is dus mijn favoriet. Relaxed dobbert dit ventje rond terwijl hij ondertussen druk bezig is om jouw water om te toveren tot je favoriete thee.

Lastig kiezen welk thee-ei het moet worden? Dan koop je er toch gewoon een aantal. Je weet ten slotte nooit hoeveel visite je krijgt die allemaal een eigen smaakje thee willen….

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

1 reactie

  1. Aukje

    15 januari 2016 at 10:58

    Eigenlijk gebruik ik altijd zakjes, lekker gemakkelijk. Maar losse thee is ook erg lekker. En als Beatles fan vind ik die Yellow Submarine heel erg leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *