Come on Barbie, let’s go party!

Door  |  1 reactie

Het is maandag 9 maart 1959. De New York Toy Fair weet het nog niet, maar vandaag wordt bij hen geschiedenis geschreven: speelgoedfabrikant Mattel introduceert de Barbiepop, een perfecte pop met perfecte maten, perfecte garderobe en een paar jaar later ook een perfect vriendje, Ken.

Meisjes (en ook jongens) oud & jong. Wie heeft er niet gespeeld met deze pop? Was ze in het begin alleen te krijgen als blond, blauwogig en huisvrouw. Inmiddels is ze als astronaut, dokter, zakenvrouw, bruin, rood, zwart en ook zittend in een rolstoel te koop.

Barbie’s verjaardag

In 2009 werd ze 50 en dat vierde Mattel met een groot feest en dito aandacht. In Nederland bestaat ze echter pas dit jaar zo lang. En daarom vieren wij hier haar 50e verjaardag nog een keer met een expositie in het Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam: 50 jaar Barbie in Nederland.

De tentoonstelling showt 50 verschillende Barbies in hun kledingstijl die hoort bij de jaren 1960 – 2010 want “In alle jaren was ze een reflectie van haar tijd en toont ze het heersende modebeeld: eerst als chique dame met Parijse haute couture, later met vrijetijdskleding, disco-outfits en bruidsjurken.”

High tea of bubbels

Bij een verjaardagsfeest horen ook hapjes en drankjes. Daar is aan gedacht, want je kunt een echte Barbie high tea boeken met naast hartig ook zoete lekkernijen in de overbekende kleur roze of reserveer het Barbie-arrangement: een glas kir royal of limonade met daarbij een roze cupcake.

Voor de high tea betaal je € 19,95, de kir royal kost € 7,00 en je mag € 4,00 voor de limonade afrekenen. Deze prijzen zijn per persoon en exclusief de entree van € 9,50.

Ben jij nog steeds een groot fan, opnieuw geïnteresseerd of wil je jouw dag Amsterdam combineren met een museumbezoek andere stijl? Ga dan naar deze expositie >>

Reacties

Tanja (42) woont samen met Oskar en kat PLUK in Haarlem. Ze wordt blij van alle seizoenen, schrijven, wandelen en foto's maken. Social media vindt ze de beste uitvinding ever en wat dat over haar zegt, leert ze nu op de Open Universiteit bij de studie psychologie. Ze is een regenboogmaker in wording en leeft volgens de stelregel Don't grow up, it's a trap!

1 reactie

  1. Femke

    21 januari 2014 at 18:30

    Haha, mij lijkt het wel grappig om naar die tentoonstelling te gaan! Ik speelde vroeger echt eindeloos met barbies haha 🙂

    liefs,
    Femke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *