The Art of the Brick

Door  |  0 reacties

Het is dinsdag 27 mei en we zijn aanwezig bij de persconferentie van The Art of the Brick in Amsterdam EXPO. Nieuwsgierig zijn we, en niet zo’n beetje ook. Dit is niet zomaar een tentoonstelling. Dit is kunst met LEGO. Die gekleurde steentjes waarmee je alles kunt bouwen. Zoals een skelet van een T-Rex.

Hoe lang de Amerikaan Nathan Sawaya bezig is geweest met het bouwen van zo’n skelet weten we niet. Dat het fantastisch is wel. Net als de andere 75 bouwwerken die hij heeft gebouwd voor zijn tentoonstelling The Art of the Brick.

Wat is The Art of the Brick?

Een reis door Sawaya’s geest. Van kunstwerken via het menselijk lichaam naar alledaagse voorwerpen. Op deze tentoonstelling – door de CNN uitgeroepen tot één van de top 10 exposities ter wereld die je gezien moet hebben – laat Sawaya zien wat mogelijk is met meer dan 1 miljoen gekleurde stenen en een enorme dosis geduld.

Zo vertelt hij vol trots over de weg die hij aflegt bij het maken van een nieuw kunstwerk. Eerst een schets, dan uitproberen en uiteindelijk opbouwen en vastlijmen. Om ongelukken tegen te gaan en ook echt het skelet van de T-Rex uit te pakken i.p.v. 80.000 losse steentjes.

Dromen bouw je… blokje voor blokje

The Art of the Brick De verschillende thema’s laten duidelijk zijn groei in de kunstwerken zien. Hoe hij zichzelf keer op keer uitdaagt. Bijvoorbeeld met zijn nieuwste kunstvorm Street Art, waarvoor hij een 38 cm hoog beeld gemaakt heeft dat de wereld letterlijk omarmt: Hugman.

Uniek, dat vinden wij het en daarom zijn we blij dat na wereldsteden als New York, Singapore en Tel Aviv, The Art of the Brick vanaf 29 mei te zien is in Amsterdam EXPO. Een primeur en een belevenis. Amsterdam EXPO heeft namelijk een Interactive Zone voor iedereen die zelf aan de slag wil met de steentjes.

Praktische informatie

Kinderen tot 6 jaar mogen gratis naar binnen. Tot 18 jaar betaal je € 10,- en iedereen ouder dan 18 koopt een kaartje voor € 16,-. Veel plezier met kijken, bouwen en beleven!

Bestel direct je kaarten voor deze geweldige expositie >>

Reacties

Tanja (42) woont samen met Oskar en kat PLUK in Haarlem. Ze wordt blij van alle seizoenen, schrijven, wandelen en foto's maken. Social media vindt ze de beste uitvinding ever en wat dat over haar zegt, leert ze nu op de Open Universiteit bij de studie psychologie. Ze is een regenboogmaker in wording en leeft volgens de stelregel Don't grow up, it's a trap!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *