De Buurtcamping: kamperen in Amsterdam

Door  |  0 reacties

Als je gaat kamperen in eigen land is Amsterdam waarschijnlijk niet de eerste bestemming die er in je op komt. Zonde! Het project De Buurtcamping in Amsterdam zijn namelijk serieus leuk!

Nog niet bekend met De Buurtcamping?

Een kleine introductie? De Buurtcamping bestaat sinds vorig jaar. Liefhebbers van kamperen konden toen terecht in het Oosterpark om hun tentje op te slaan. Een geweldig succes en daarom heeft de gemeente Amsterdam dit unieke project uitgebreid tot drie parken. Naast het Oosterpark kun je dit jaar ook terecht in het Noorderpark en het Rembrandtpark.

Het doel van De Buurtcamping

Waarom de gemeente Amsterdam deze parken (tijdelijk) beschikbaar stelt voor kampeerliefhebbers? Door middel van de pop-up camping willen ze bewoners van de stad dichterbij de natuur én bij elkaar brengen (vorig jaar leerden mensen gemiddeld negen nieuwe buurtbewoners kennen). En daar zit heb je dus wel een klein nadeeltje te pakken: als je niet in Amsterdam woont, kun je beter niet verder lezen: het is echt puur voor buurtbewoners.

Aangezien we ook veel bezoekers uit Amsterdam hebben, wilden we dit initiatief toch aandacht geven. En een shout out naar de organisatie doen: mogen volgend jaar ook niet-Amsterdammers kennismaken met dit project? Dank!

Wanneer kun je kamperen in Amsterdam?

Woon jij in Amsterdam en zie jij het wel zitten om in één van deze parkeren te kamperen? Dit is mogelijk van vrijdag 15 t/m 17 augustus en het kan al vanaf € 40,-. Wat je daarvoor terug krijgt? Een heleboel plezier!

Er worden heel veel gratis activiteiten voor jong & oud georganiseerd op de Buurtcamping op het gebied van cultuur, natuur, sport en ontspanning. Activiteiten waar je als vrijwilliger zelf ook een bijdrage aan kan leveren. Uiteindelijk zullen de buurtbewoners de sfeer bepalen!

Reserveren!

Er is maar een beperkt aantal plekken per camping beschikbaar, de organisatie houdt het graag kleinschalig. Wacht dus niet te lang met reserveren van jouw plekje. Het zou zonde zijn als je dit leuke evenement mist.

Meer weten? Ga naar de website van De Buurtcamping >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *