Code 37: Vangnet

Door  |  0 reacties

Ben je al bekend met de thrillerreeks Code 37 van Vincent Tille? Nee? Koop dan snel het 9e deel Vangnet en laat je verrassen.

Waar je vaak ziet dat er een film wordt gemaakt aan de hand van het boek, werkte het bij Code 37 net andersom. Code 37 is een Vlaamse serie die startte in 2009. Wegens het succes werden de afleveringen ook in boekvorm uitgebracht. Eind 2011 kwam er ook een film van in de bioscoop.

Voor wie nog niet bekend is, of was tot vandaag, met Code 37 nog wat extra achtergrondinformatie. Code 37 is het codenummer dat wordt gebruikt door de Belgische Parketten voor de tenlastelegging van zedendelicten. Hieronder vallen volgens het Belgisch strafwetboek o.a. aanranding, verkrachting, incest, (kinder)pornografie, ontucht met minderjarigen, kindermisbruik, pedofilie, exhibitionisme, seksueel geweld, seksuele intimidatie, seksuele discriminatie en prostitutie.

In de boeken van Code 37 volg je het gehele team, maar in het bijzonder rechercheur Hannah. Getekend door de verkrachting van haar moeder gaat ze de strijd met de ‘hufters’ aan, terwijl ze in haar priv√©leven ook zo goed en zo kwaad als het kan alles op de rit te houden.

Over Vangnet

Hannah krijgt een telefoontje uit het ziekenhuis. Een meisje van anderhalf werd opgenomen omdat ze erg ziek was, maar de dokter ontdekte ook dat ze verschillende niet-behandelde breuken en kneuzingen heeft. Bovendien werd het kind seksueel misbruikt.

De moeder van het meisje is een ex-junkie die samenwoont met een man die ooit veroordeeld werd voor pedofilie. Het lijkt alsof ze de dader meteen te pakken hebben, maar Hannah graaft dieper en ontdekt zaken die ze liever niet wist…

Niets alles is wat het lijkt

Code 37, Vangnet, Vincent TilleNee, die mogelijke dader – die toch wel heel verdacht is – blijkt het niet te zien. En ook de volgende mogelijke dader moet Hannah snel van haar lijstje schrappen als uit DNA-bewijs het tegendeel blijkt. Net zoals dat Hannah geen idee heeft waar ze het moet zoeken, heb jij dat ook als lezer niet.

Toch zal het niet lang duren voor je daar achterkomt. Vangnet is zo fijn geschreven dat je in een warm weekend snel het hele complot ontdekt. Toch wel een beetje jammer… Op naar deel 10 van Code 37 dan maar?

Bestel dit boek op Bol.com >>
(ook verkrijgbaar als e-book)

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *