Het Gerecht

Door  |  0 reacties

Van soapactrice – remember Martine Hafkamp – tot schrijfster. Het gerecht is het debuut-boek van Inge Ipenburg. Een spannende thriller waarbij de hoofdpersoon moet vechten tussen haar rechtvaardigheidsgevoel en haar eigen leven en dat van haar vrienden.

Over Het Gerecht

Sandra Hazelaar is een voormalig actrice die tegenwoordig in de luwte van de media-aandacht haar huiskamerrestaurant bestiert. Maar als zij op een avond in het Amsterdamse Sarphatipark getuige is van een verkrachting, zet dat haar hele leven op zijn kop. Zij herkent de verkrachter als de strafadvocaat mr. Joachim Hansson, die regelmatig aanschuift aan de desk van een entertainmentrubriek. En hij herkent Sandra…

Gedreven door een groot rechtvaardigheidsgevoel wil Sandra alles op alles zetten om het recht te laten zegevieren. De macht van Hansson reikt echter ver, heel ver. Hij zorgt ervoor dat haar zorgvuldig opgebouwde leven en reputatie als een kaartenhuis in elkaar storten. Sandra verliest de grip op haar leven en vrienden, terwijl Hansson de dans lijkt te ontspringen..

Van soap-actrice tot schrijfster

Er zijn maar weinig mensen die zich Martine Hafkamp niet herinneren, ook al was je dan allicht geen fervent Goede tijden, slechte tijden-kijker. Tot de dag van vandaag is dat het eerste waar men aan denkt bij het horen van de naam Inge Ipenburg. Ondanks dat ze daarna nog veel meer mooie rollen speelde. O.a. in Westenwind en recent in Celblok H.

Het Gerecht, Inge IpenburgNadat Inge in 2011 in de jury zat van De Gouden Strop (2011) en geïnspireerd raakte, begon ze zelf met schrijven. En natuurlijk is er vanuit de media dan enig cynisme. Want als je kunt acteren, kun je niet per definitie ook schrijven. Zoals een presentatrice ook geen geweldige actrice hoeft te zijn. Ook wij waren erg benieuwd hoe ver ze het zou schoppen als schrijfster. Zou Het Gerecht succesvol worden? En zo ja, kwam dit dan door het verhaal of doordat er Inge Ipenburg op de cover staat en mensen nieuwsgierig zijn.

Na het lezen zijn we er van overtuigd dat de naam op de voorkant niets uitmaakt. Het verhaal is sterk genoeg. Het innerlijke gevecht dat de hoofdpersoon heeft met haar rechtsgevoel blijft boeiend, het complot zit goed in elkaar en je wilt het boek in één keer uitlezen.

Het Gerecht is een must read voor liefhebbers van Esther Verhoef en Simone van der Vlugt.

Bestel dit boek op Bol.com >>
(ook als e-book verkrijgbaar)

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *