9x zelf ijsthee maken

Door  |  0 reacties

Wist je dat zelf ijsthee maken heel eenvoudig is? En dat het misschien wel het beste verkoelende drankje is voor de zomer? Special daarom zetten wij de negen lekkerste ijsthee recepten op een rij.

Het waren de warme zomers die de Engelse theehandelaar Richard Blechynden deed nadenken over een oplossing om zijn teruglopende handel – wie drinkt er nu veel warme thee in de zomer? – een boost te geven. Tijdens de World Trade Fair in St. Louis in 1904 bedacht hij dan ook de ijsthee. Nog niet in de variant zoals we hem nu kennen, maar toch zeker wel de basis. Vandaag de dag kun je in de supermarkt talloze varianten vinden. Zelf ijsthee maken is alleen een nog veel betere optie!

Het voordeel van zelf ijsthee maken

Buiten dat het vaak veel lekkerder (als je het goed doet!) en verser is, is het ook nog eens gezonder. Aan de pakken ijsthee die je in de winkel vindt, zijn veel suikers en andere chemische ‘ingrediënten’ toegevoegd. Door je ijsthee zelf te maken, heb je invloed op de inhoud. Weg fabrieksrommel!

En met de negen ijsthee recepten die we voor je selecteerden lukt dat zeker. Sommige wel op basis van instant ijsthee (soms Amerikaanse merken, maar die zijn vervangbaar door de Nederlandse), maar die zijn dan wel weer lekker snel tussendoor te maken.

zelf ijsthee maken

Alles over deze zelf te maken ijsthee

1. Hoewel we nog geen hittegolf voor onze kiezen hebben gehad, zou je hem met deze mango ijsthee zonder twijfel overleven. De mango is niet alleen lekker fruitig, de aanwezigheid van citroen zorgt ook nog eens voor veel verfrissing.

2. Alleen al omdat het zo leuk staat op tafel zou je deze passievrucht-ijsthee meteen willen maken. Laat hij nu toevallig ook nog eens heel lekker zijn.

3. Zelf ijtsthee maken doe je in een handomdraai met deze perfecte limoen-ijsthee vonden we op de blog Pizzazzerie.

4. Verse thee & net zulke verse aardbeien zorgen voor een op-en-top zomerse ijsthee.

5. Kruiden-ijsthee met honing. Dat klinkt wel zomers genoeg toch? Martha Stewart heeft er het perfecte recept voor.

6. Hoewel de granaatappel in Nederland niet zo populair is, is deze dat in het buitenland wel. Tijd voor verandering met deze granaatappel ijsthee.

7. Lekker zoet, pure perzik, verfrissend & makkelijk zelf te maken: deze perzik-ijsthee van Minimalist Baker.

8. Water, groene thee, bosbessen & bosbessen siroop: wij zijn fan van deze frisse bosbessen-ijsthee.

9. Ogenschijnlijk oogt deze amandel-ijsthee wat saai, maar wacht maar tot je hem geproefd hebt…

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *