Blijf af!

Door  |  0 reacties

Dat zussenliefde een grens kent, blijkt in het boek Blijf af! van Anne West. Maar zeg nu zelf, wat zou jij doen als je je zus met je vriend betrapt?

Het hoogtepunt nadert snel, tot een klap ons alle passie verdrijft. Ik kijk langs Levi’s rug naar de deur. Daar staat Julia. O, shit, shit, shit. Haastig duw ik Levi van me af. Er komt maar één zin in me op. Pas veel later besef ik hoe onsterfelijk belachelijk ik me met die woorden maakte. “Het is niet wat het lijkt.”

Het verhaal van Blijf af!

Nadat Julia haar zusje Saar betrapt met de man met wie ze dacht gelukkig te zijn, slaat ze op de vlucht. Ver weg van Levi, ver weg van haar zus. Al weet ze diep in haar hart dat haar zus haar heeft gered van de grootste klootzak ter wereld, ze voelt zich verraden. En dus laat ze haar goede baan in het bedrijfsleven en een mooi appartement achter zich om op enkele vierkante meters op Texel te gaan wonen. Waar ze werkt in een café en elke ochtend op pad gaat met boswachter Hessel, die ze stiekem leuker vindt dan ze durft toe te geven.

Blijf af!, Anne WestMaar dan zit haar zusje, zoals altijd, in de problemen. En er is maar één persoon waar Saar bij aan kan kloppen. Want haar moeder is te druk met het ene na het andere vriendje, en haar vader heeft een nieuwe vrouw die ze wel kan wurgen. Alleen Julia blijft over en dus belt ze haar na vier jaar geen contact te hebben gehad.

Hoe ver gaat zussenliefde als blijkt dat je kleine zusje zwanger is van een one night stand? En wie is de echte Julia: de zakenvrouw uit Amsterdam of de vogelspottende vrouw op Texel?

Het ideale vakantieboek

Blijf af! is het ideale boek om mee te nemen op vakantie. In de eerste plaats omdat het een relatief lichte paperback is en weinig kilo’s kost (want elke kilo ruimbagage kost tegenwoordig geld), maar ook omdat hij gewoon lekker weg leest.

Omdat het niet erg is als je even wordt afgeleid door de mooie strandwacht of een fris drankje, je komt zo weer in het verhaal. Hoewel het einde redelijk voorspelbaar is, wil je het boek toch tot de laatste pagina’s lezen.

Bestel dit ideale vakantieboek op Bol.com >>
(ook verkrijgbaar als e-book)

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *