Laura

Door  |  0 reacties

J.K. Johansson is het pseudoniem van een groep Finse scriptschrijvers. De thriller Laura is hun debuut en het eerste deel van een trilogie.

Waar ‘Laura’ over gaat

Voormalig agent gespecialiseerd in internetcriminaliteit Miia begint na de zomervakantie als remedial teacher op een middelbare school in Palokaski. Voor Miia is het geen onbekende school, ze heeft er vroeger zelf op gezeten en haar broer Nikke werkt er als schoolpsycholoog.
Veel tijd om te wennen aan haar nieuwe baan heeft Miia echter niet; direct op de eerste dag wordt de school opgeschrikt door het nieuws dat scholiere Laura vermist wordt.

Laura, JK JohanssonZe is de avond ervoor niet thuisgekomen na een feestje. Nadat Laura’s ouders een Facebookpagina hebben geopend in de hoop tips te krijgen over wat er met hun dochter gebeurd is, barst het geroddel en gespeculeer in het dorp en rond de school volop los.

Miia kan haar verleden als ex-cyberagent niet laten rusten en duikt volledig op de zaak, zeker als blijkt dat Laura veel tijd bij haar broer Nikke doorbracht en deze bepaalde dingen lijkt te verzwijgen. Ook op persoonlijk vlak ligt de zaak bij Miia gevoelig: haar zus Venla verdween op ongeveer dezelfde leeftijd ook spoorloos en er blijken opvallend veel overeenkomsten in het uiterlijk van beide meiden te zijn.

Steeds meer aanwijzingen lijken naar Nikke te leiden, zou het Miia lukken om zijn onschuld te bewijzen?

Wat wij vonden

Het is duidelijk te merken dat dit het eerste deel van een trilogie is, de spanning wordt maar langzaam opgebouwd. Het duurt vrij lang voordat je echt het verhaal wordt in gezogen en het boek niet meer kunt wegleggen. Verder lijken sommige verdachten & verhaallijnen ineens uit de lucht te komen vallen en is het niet helemaal duidelijk wat de toegevoegde waarde ervan is in het verhaal. Ik verwacht echter dat er een hoop duidelijk gaat worden in deel II en III van deze thriller, waardoor het uiteindelijk een prima geheel wordt. Het tweede deel, getiteld Noora wordt in oktober verwacht.

Bestel dit boek op Bol.com >>
(ook verkrijgbaar als e-book)

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.

Reacties

Annemarie (30), heeft net een drastische carrièreswitch gemaakt, van arts naar wedding- en eventplanner. Ze houdt erg van lezen, reizen, haar vriend (niet perse in die volgorde) en is vastbesloten om van het leven een feestje te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *