Unieke overnachting: slapen in stro!

Door  |  0 reacties

Hoewel je misschien denkt dat slapen in stro kriebelt, is niets minder waar! Een romantische én stoere overnachting op het platteland in Groningen, bij de Hayema Heerd. Je kunt kiezen uit een Stro Iglo, het Strokasteel of een verblijf met je vrienden of familie op de Hooizolder. Back to nature!

B&B Stro Iglo

De bouwkunst van de Eskimo’s kent iedereen, maar een iglo in Nederland? Bij de Hayema Heerd zijn twee iglo’s te vinden, maar dan wel van stro. Deze stro iglo’s zijn voorzien van elektriciteit, verwarming en mini-bar. Bovendien hebben de iglo’s een ronde glazen koepel in de nok, waardoor je ’s nachts vanuit je bed de sterrenhemel kunt bewonderen.

Ben je niet zo gecharmeerd van de iglo bouwkunsten? Probeer dan het strokasteel in de boerderijschuur, of neem een hele groep mee en verblijf met z’n allen op de hooizolder.

B&B Strokasteel

De schuur is omgebouwd tot een heus sprookjeskasteel. Hans en Wil van de Hayema Heerd vertellen:

In onze B&B waan je je prins en prinses in jouw eigen droomkasteel. Een ruime sprookjesschuur met draperieën, zware kroonluchters, zachte koeienhuiden op de grond, kasteelstoelen en nog veel meer. Midden in de ruimte bevindt zich uw bed, groots voorzien van vorstelijk bedlinnen. You’re invited by her Royal Highness. Soms zijn dromen werkelijkheid!

Het Strokasteel is geschikt voor twee tot max. zes volwassenen. We vroegen ons natuurlijk meteen af of het overnachten in een schuur niet behoorlijk koud is buiten de zomer om. Ook hier is aan gedacht. Er zijn meerdere warmtestralers in de schuur geplaatst, en de stro isoleert erg goed. Des te meer reden om extra lang op bed te blijven liggen, en dat vinden we niet erg toch?

Hooizolder

Ook kun je met een groep of gezin overnachten op de hooizolder, waar tweepersoons strobedden samen met acht unieke bedstedes geschikt voor 1 persoon, genoeg ruimte bieden als groepsaccommodatie.

Toptijd voor kinderen!

Voor kinderen is er genoeg te beleven op de Hayema Heerd; ze hebben natuurlijk een eigen prinsen- of prinsessenbed van stro, maar mogen daarnaast ook deelnemen aan diverse activiteiten. ‘s Zomers wordt er een groot strozwembad gebouwd en ‘s winters kunnen de kinderen met stro een eigen strobunker bouwen. Stoer!

Slapen in stro: was kost het?

In de Stro Iglo kun je terecht voor € 47,50 p.p.p.n., in het Strokasteel betaal je € 59,50 p.p.p.n. Kinderen krijgen bij beide accommodaties nog korting. Wil je de hooizolder huren, dan betaal je € 450,- per nacht bij max. 10 persoon. Extra personen kosten € 30,- per nacht.

Reserveren?

Wil jij ook ervaren hoe bijzonder het is om een nacht te slapen in stro? Boek je reservering bij de Hayema Heerd, waar ze naast overnachtingen in hun B&B ook ruimtes bieden om te feesten, te vergaderen en te kamperen.

Ga naar de website van Hayema Heerd >>

Reacties

Willemijn (26) is een levensgenieter, wordt blij van kleine dingen en werkt als freelancer voor diverse opdrachtgevers. Ze is geïnteresseerd in kunst & cultuur, design en eten. Minstens één keer per jaar maakt ze een verre reis en de wenslijst van plekken waar ze geweest wil zijn wordt er niet korter op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *