Wintersport checklist: dit moet mee in de skibox

Door  |  0 reacties

Hoewel het winterse weer niet overhoudt is het wintersportseizoen toch echt alweer bijna daar. De diehard wintersporters weten precies welke items onmisbaar zijn. Maar wat nu als je dit jaar voor het eerst gaat of al een tijd niet geweest bent… Wij zetten de negen must have wintersport items voor je op een rijtje in deze wintersport checklist.

Een warm en waterdicht skijack en dito skibroek liggen voor de hand. En dat je handschoenen nodig hebt, hoeven we je ook niet te vertellen toch? Maar er zijn nog meer wintersport items die heel fijn zijn om mee te nemen naar de sneeuw. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zonnebrand met hoge factor? Of thermo onderkleding? Check snel deze wintersport checklist.

Wintersport checklist

Alles over de wintersport checklist

1. Skipully’s zijn sterk vertegenwoordigd tijdens wintersport. En dat heeft meerdere redenen: ze zijn comfortabel, warm maar niet te dik en gemaakt van materiaal dat transpiratievocht snel afvoert. Samen  met je thermoshirt en skijack zorgt deze voor voldoende bescherming voor een dag lekker wintersporten.

2. Thermo onderkleding klinkt als iets dat je nodig hebt als het serieus koud is toch? Deels waar. Laagjes zorgen voor isolatie en zo heb je minder dikke kleding nodig om warm te blijven en dat zorgt voor comfort tijdens het skiën. Naarmate de temperatuur daalt kies je voor lange mouwen in plaats van korte en voeg je een thermische lange onderbroek toe.

3. Pas sinds een aantal jaar draag ik een helm tijdens het skiën. Waar je voorheen werd aangekeken als je een helm op had, word je nu aangekeken als je er geen draagt. En door de jaren heen heb ik genoeg nare vallen gezien op de piste waarbij die helm geen overbodige luxe bleek te zijn. Tip: ga vooral voor de helm die fijn zit en pas daarna voor de looks, je hebt ‘m tenslotte de hele dag op je hoofd en dan is pasvorm belangrijk. Een helm met vizier is handig, zeker als je brildragend bent, want je hoeft geen extra bril op of bij je te hebben.

4. Als het sneeuwt is een sneeuwbril (goggle) een onmisbaar item. Niet alleen beschermt hij tegen sneeuw in je ogen, maar hij verhoogt ook nog eens het zicht en dat is heeeeel wenselijk. Wisselbare lenzen zijn een plus, want mist vraagt een andere kleur glas dan sneeuw of zon.

5. In de bergen is de zon feller. En niet alleen op heldere zonnige dagen. Dus…. iedere ochtend goed insmeren met een hoge factor (zeker voor kinderen) zonnebrand en later op de dag nog eens herhalen! Dat herhalen gaat perfect met zo’n combistick die je in de zak van je skijack stopt. Kun je gedurende de dag ook steeds je lippen even van een laagje vet voorzien. Want die hebben het zwaar in de koude buitenlucht.

6. Je kunt een sneeuwbril dragen, maar ik kies bij goed weer liever voor een (ski)zonnebril. Gewoon omdat ik dat comfortabeler vind dan zo’n grote sneeuwbril die tegen mijn gezicht aan zit. Ook als je niet op de ski’s staat is een goede zonnebril onmisbaar in de bergen.

7. Sokken zijn vaak de sluitpost, maar dat is niet zo verstandig. Pijn in je voeten of koude voeten vergallen je skiplezier binnen no time. Deze skisokken kosten wat, maar dan heb je ook echt wat.

8. Natuurlijk kun je in je ‘gewone’  BH wintersporten. Maar geloof mij, een goede sport BH is echt fijner. En met deze vrolijke kleuren is dat toch geen straf?

9. De kinderen naar skiles brengen? Even een boodschap doen in het dorp? Als je door de sneeuw moet struinen zijn goede snowboots een must. In deze vrolijke exemplaren van Sorel houd je gegarandeerd warme en droge voeten.

Behalve deze negen items uit de wintersport checklist neem ik zelf altijd een fijne handcrème mee en boeken en tijdschriften voor na het skiën of een rustdag. En in mijn jaszak heb ik tijdens het skiën altijd papieren zakdoekjes (goed voor onvermijdelijke loopneuzen) en iets te eten zoals een voedzaam reepje. Je begrijpt het al, ik kijk uit naar de komende wintersport. Als jij ook gaat: veel plezier!

Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *