Poppenhuis

Door  |  0 reacties

Poppenhuis is het eerste deel van een nieuwe serie thrillers van David Hewson, die vooral bekend is geworden met zijn Nic Costa-reeks.

Waar ‘Poppenhuis’ over gaat

In Poppenhuis draait het om de verdwijning van Katja, de dochter van politicus Wim Prins. Deze zaak doet denken aan de verdwijning van de dochter van rechercheur Pieter Vos enkele jaren terug. Sinds zijn dochter Anneliese verdween, is Pieter gestopt met zijn werk bij de politie, is hij gescheiden en leeft hij een teruggetrokken bestaan op een woonboot in Amsterdam.

Omdat er een verband lijkt te zijn tussen beide zaken wordt aspirant Laura Bakker ingezet om Pieter te overtuigen zijn werkzaamheden bij de politie te hervatten en de nieuwe zaak te onderzoeken. Aanvankelijk heeft Vos hier weinig zin in, maar al snel wordt hij geconfronteerd met nog meer gelijkenissen in de twee verdwijningszaken, en besluit hij toch zijn oude job weer op te pakken.

Ondertussen lijkt Wim Prins niet erg ondersteboven te zijn van het feit dat zijn dochter vermist is. Het contact tussen hen is slecht, Katja zou aan de drugs zijn geraakt en Wim denkt dat ze nu een misselijke grap met hem uithaalt. Veel meer aandacht heeft Prins voor De Nachtwacht, een collectief van meerdere politici om Amsterdam te zuiveren van misdaad. Dit lijkt een nobel streven, maar het begint er steeds meer op te lijken dat Prins een dubbele agenda heeft.
Stukje bij beetje lukt het Pieter en Laura de verschillende motieven te ontrafelen, maar het blijft tot het laatst toe onduidelijk wat voor rol het Poppenhuis nou eigenlijk speelt…

Wat wij van ‘Poppenhuis’ vonden

Poppenhuis, David HewsonDavid Hewson staat bekend om zijn nauwkeurige en uitvoerige beschrijvingen van personages en de omgeving. Ook in Poppenhuis komt dit naar voren. Er worden in het begin direct veel personages opgevoerd en het duurt even, voordat precies duidelijk is wat de onderlinge verhoudingen zijn.

De spanning wordt maar heel langzaam opgebouwd, veel meer tijd wordt er gestoken in het uitdiepen van de karakters van de verschillende hoofdpersonen.

Maar… naarmate het verhaal vordert, wordt het steeds lastiger het boek weg te leggen en uiteindelijk weet Hewson alles samen te brengen in een onverwacht plot.

Bestel Poppenhuis op Bol.com >>
(ook verkrijgbaar als e-book)

Reacties

Annemarie (30), heeft net een drastische carrièreswitch gemaakt, van arts naar wedding- en eventplanner. Ze houdt erg van lezen, reizen, haar vriend (niet perse in die volgorde) en is vastbesloten om van het leven een feestje te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *