Kamperen op een onbewoond eiland

Door  |  0 reacties

September staat in Nederland de laatste jaren gelijk aan een fijne nazomer. Een nazomer waarin kamperen echt nog wel tot de mogelijkheden behoort. Wat dacht je van een weekendje kamperen op een onbewoond eiland?

Waar kun je kamperen op een onbewoond eiland?

Gewoon in Nederland. Op het kleine eilandje Kluut, gelegen midden in het Veluwemeer, vlakbij Harderwijk. Na de aanleg van Flevoland, zo’n 50 jaar geleden, is het eiland door zandopspuiting ontstaan. Op maar liefst 4 hectare vind je hoge bomen, rietpalmen, struikgewassen en open plekken met zand. Een hoop natuurschoon waar jij een weekend avontuurlijk kunt kamperen.

Waar verblijf je?

Laat je tent maar thuis, op Kluut zijn de tenten al voor je geregeld. En je mag nog kiezen ook. Ga je voor een authentieke Indianen-tipi, of een nomadentent uit Mongolië (yurt). Extra comfortabel zijn de grote Sahara-tenten.

Wat biedt dit onbewoonde eiland?

Hoe je jouw weekend invult, is geheel aan jou. Ga jij houthakken om ’s avonds gezellig een kampvuur te stoken, of wil je liever ein-de-lijk dat goede boek (vanuit een hangmat!) lezen, of ga je lekker vissen? Ga je met een kano om het eiland paddelen of geniet je in stilte van de natuur?

Praktisch!

Kamperen op een onbewoond eiland, het klinkt romantisch. Maar is het ook praktisch? Hoe kom je er bijvoorbeeld? Onder andere met je eigen boot (er is in de haven plek voor 40 boten). Heb je geen eigen boot dan is er een veerboot vanaf Flevoland die 4x per dag heen en weer vaart. Ideaal voor uitstapjes in de omgeving.

Of het duur is om te kamperen op een onbewoond eiland? Een stuk goedkoper (en veel leuker!) dan de bekende bungalowparken. Een 4-persoons Sahara-tent voor vier personen kost in het hoogseizoen bijvoorbeeld € 215,- voor een weekend. Een 2-persoons tipi huur je in het laagseizoen al voor € 105,- voor een weekend.

Voor dit geld krijg je de beschikking over de door jou gekozen accommodatie en kun je gebruik maken van het douchegebouw met toiletten. Het is gelukkig niet zo avontuurlijk dat je een gat in de grond moet op zoeken.

Ga naar de website van het tentenkamp >>

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *