Zoete wraak

Door  |  0 reacties

Rebecca James werd bekend door het boek Schitterend Kwaad. Dit boek werd lovend ontvangen. Met Zoete Wraak heeft ze opnieuw een young adult-thriller geschreven. Zal deze net zo lovend worden ontvangen?

Waar gaat ‘Zoete Wraak’ over?

Tim Ellison is een jongen die nog niet helemaal weet wat hij wil in het leven. Hij houdt van surfen, werkt af en toe in het restaurant van zijn vader en woont momenteel bij zijn ex Lilla. Lilla heeft inmiddels een nieuwe vriend en wil dat Tim ergens anders gaat wonen. Tim heeft het nog erg moeilijk met de breuk met Lilla en ziet wel in dat het inderdaad beter is om ergens anders te gaan wonen. Hij ziet in de krant een advertentie staan van een goedkope kamer en besluit erachteraan te bellen. Het blijkt te gaan om een mooie, grote kamer in een prachtig huis vlakbij het strand.

Zoete wraak, Rebecca JamesEr is maar één maar… Het huis is van de 20-jarige Anna, die door een aantal heftige gebeurtenissen in het verleden (waaronder de dood van haar beide ouders) straatvrees heeft ontwikkeld en iemand nodig heeft die af en toe haar boodschappen voor haar doet. Tim is hier wel toe bereid en besluit zijn intrek in het huis te nemen.

Al direct op de eerste dag valt hem op dat Anna wel heel erg teruggetrokken leeft. Ze heeft zelf de kleinste, somberste slaapkamer in het huis. En waarom mag Tim niet op de zolder komen? Vragen die al snel naar boven komen. Toch lijkt Anna steeds meer los te komen en stukje bij beetje komt Tim meer te weten over haar geschiedenis.

Ondertussen gebeuren er een paar angstaanjagende dingen in het huis en vraagt Tim zich af of hij toch niet beter ergens anders kan gaan wonen. Hij neemt Lilla hierover in vertrouwen en zij probeert Tim ervan te overtuigen dat Anna gewoon gestoord is.

Ondanks alles groeien Tim en Anna steeds meer naar elkaar toe en leert Tim ook Marcus & Fiona kennen, de enige vrienden die Anna heeft. Als er tijdens een groot feest dat Tim en Anna hebben georganiseerd ineens iets gruwelijks gebeurt, wordt duidelijk dat Anna misschien wel niet degene is die gestoord is…

Wat wij vonden van ‘Zoete Wraak’

Met haar eerste boek had Rebecca James de lat erg hoog gelegd, de verwachtingen waren hoog gespannen. Deze verwachtingen zijn meer dan waar gemaakt, ook dit boek heb ik in één ruk uitgelezen. Het is spannend van begin tot eind; Rebecca James weet een beklemmende sfeer te scheppen, waardoor je het boek niet meer kunt wegleggen. Het verhaal wordt wisselend vanuit het perspectief van Tim en Anna verteld, ook dit komt de spanning alleen maar ten goede. En laat je vooral niet weerhouden door de term young adult, dit boek is geschikt voor een veel breder publiek.

Bestel dit boek op Bol.com >>
(ook verkrijgbaar als e-book)

Reacties

Annemarie (30), heeft net een drastische carrièreswitch gemaakt, van arts naar wedding- en eventplanner. Ze houdt erg van lezen, reizen, haar vriend (niet perse in die volgorde) en is vastbesloten om van het leven een feestje te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *