De onderkant van sneeuw

Door  |  3 reacties

Als Irene op een winterse dag peuter Maja doodrijdt, verandert haar hele leven. De onderkant van sneeuw laat je zien hoe een ‘dader’ uiteindelijk ook slachtoffer wordt. Of toch niet…?

De onderkant van sneeuw is het debuut van Ilse Ruijters als thrillerschrijfster. Haar naam is niet geheel onbekend. In 2008 won de ze de IVIO Andries Greinerprijs, een aanmoedigingsprijs voor Flevolands schrijftalent.

Een bliksemstart van een flitsende carrière als freelance schrijfster. Op haar curriculum vitae vind je o.a. Cosmopolitan, Fab! en Lifestyle Almere. Tijd voor haar eerste boek, een huiveringwekkende psychologische thriller.

Ik trapte op de rem, die ik allang niet meer onder controle had, mijn vingers klauwden in het stuur. Ik spinde in een zee van sneeuw, rond en rond en rond en rond, terwijl mijn adem stokte. Die hobbel waar ik net overheen gereden was, dat was toch niet… Dat kon toch niet… Ik durfde niet te denken wat mijn lijf al had begrepen.

Waar ‘De onderkant van sneeuw’ over gaat

De onderkant van sneeuw, Ilse RuijtersHoe ga je verder met je leven nadat je per ongeluk een meisje van drie hebt doodgereden? Irene, moeder van twee kinderen en vrouw van Marco, probeert met pijn en moeite haar oude leven weer op te pakken in De onderkant van sneeuw. Maar het gaat niet. Uit wanhoop besluit haar man dat het tijd wordt om te verhuizen, weg uit de omgeving vol nare herinneringen. Niet meer weer door die straat rijden. Even lijkt het beter te gaan…

Totdat ze een anonieme bedreiging ontvangt: voor het einde van het jaar zal ze voelen hoe het is om je dochter te verliezen. Niemand lijkt de bedreiging echter te geloven of serieus te nemen. Irene gelooft echter heilig in de bedreiging, maar wij probeert haar gek te maken. Zijn het de mensen uit het dorp, een schim uit het verleden of de ouders van peuter Maja?

In haar zoektocht naar de waarheid lijkt ze niet alleen zichzelf te verliezen, maar ook nog haar man, familie, kinderen en vrienden.

Wat wij vonden van ‘De onderkant van sneeuw’

Op vrijdag begonnen en oh, wat as het fijn dat ik dat weekend geen plannen had. Dit is een boek dat je in één keer moet uitlezen, en niet alleen vanwege de fijne schrijfwijze van Ilse. Maar omdat de pijn van Irene pijn doet bij jou. Omdat je haar niet als schuldige kunt zien, maar als slachtoffer. Omdat je wilt weten wie haar wegdrijft bij man en kinderen. En waarbij het complot je zonder twijfel zal verrassen, nadat jouw verdenking al zo’n beetje op iedereen is gevallen…

Win, win, win!

Helaas, deze winactie is reeds verlopen. De winnaars zijn al bekend gemaakt. Ga naar onze win-pagina voor andere leuke acties.

Titel: De onderkant van sneeuw
Uitgever: Mistral
Prijs: € 17,50

Bekijk op bol.com
(ook als e-book verkrijgbaar)

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

3 reacties

 1. Sofie Dekkers

  24 september 2014 at 16:04

  Wow, wat een omschrijving! Het moet verschrikkelijk zijn om na zoiets verder te gaan met je leven. Ik zou heel erg graag dit boek winnen omdat ik graag “verdwijn” in een boek en me volledig emotioneel laat meeslepen!

 2. Turtle

  19 oktober 2014 at 21:26

  Wauw, dit lijkt mij echt een prachtig boek! Ik heb er al veel over gelezen en zou hem heel graag zelf lezen! De titel en de cover komen helemaal tot hun recht in het verhaal en ik zou er graag achter komen op wat voor manier! Ik heb gedeeld op twitter onder @TurtleBookwurm.

 3. Baseballlover

  19 oktober 2014 at 22:41

  Yes een thriller debuut! Zou heel graag kennis maken! Ik heb getweet onder @Baseball14Lover.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *