Travel by Polaroid: een cadeautje voor de locals

Door  |  0 reacties

Hoe vaak maak jij een foto van een local op vakantie? En hoe vaak loop je dan direct door? Zou het niet leuk zijn om ze een cadeautje te geven als dank voor het mogen maken van de foto? Dat is de gedachte achter het platform Travel by Polaroid.

Hoe Travel by Polaroid begon?

Izabel Kapteyn en Grietje Evenwel maakten op reis regelmatig foto’s van de lokale inwoners, maar voelden zich daar vaak ongemakkelijk bij. Al snel ontstond het idee om de locals een cadeautje te geven als bedankje: een foto van zichzelf, gemaakt met een polaroid camera.

Gastvrijheid die je geniet tijdens een reis wil je graag terugbetalen. Hoe kan dat beter dan je ontmoeting met iemand te bekronen met een tastbare herinnering voor jullie allebei? Niet alleen neem je een herinnering mee naar huis, je laat er ook één achter. Door het geven van een foto, ga je een relatie aan met de personen die je ontmoet. Niet alleen ben je nu de toerist of reiziger die geniet van de gastvrijheid van het land en van de mensen, je kan iets terug geven.

Misschien wel op een plek waar fotografie niet direct voor handen is en waar een foto veel kan betekenen! Misschien wel op een plek waar digitale fotografie alom aanwezig is en mensen juist opnieuw verrast kunnen worden door de charme van hun portret op fotopapier.

Hoe dan ook resulteert het reizen per polaroid in mooie, spannende, inspirerende en bijzondere ontmoetingen die gebaseerd zijn op een wederkerige relatie. En die verhalen willen wij delen! Juist omdat ze geen breaking news zijn, of extreem politiek getint, maar omdat het gaat over gewone mensen die samen een bijzonder moment delen.

De polaroid camera is inmiddels een vast onderdeel van hun bagage geworden. Elke local krijgt een eigen polaroid én ze maken ook nog eens een foto van de local met diens polaroid. En die laatste is de basis van Travel by Polaroid.

Hoe werkt Travel by Polaroid?

Travel by PolaroidTravel by Polaroid werkt eigenlijk heel simpel!

  1. Als je op reis gaat en je tas pakt, vergeet dan niet naast je gewone camera ook een polaroidcamera mee te nemen. En genoeg rolletjes.
  2. Ontmoet je een local, vraag dan netjes of je (ook) een foto mag maken met de polaroidcamera.
  3. Geef de polaroid aan de geportretteerde en maak een foto van deze persoon en diens polaroid met je gewone camera
  4. Stuur deze foto met jouw verhaal van de ontmoeting (je vindt geen foto’s zonder verhaal op Travel by Polaroid) naar de redactie van dit unieke platform

Meedoen? Ga naar Travel by Polaroid >>

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *