Muji: wanneer kom je naar Nederland?

Door  |  0 reacties

In feite is MUJI (無印 – ‘merkloos’) de Japanse variant van onze HEMA, maar dan stukken gaver. Een regenjas die je zelf op maat kunt knippen.. Notitieboekjes met het formaat van een paspoort. Handschoenen waar je een touchscreen mee kunt bedienen. Dit soort slimme dingen verkoopt de Japanse designwinkel Muji, maar helaas (nog) niet in Nederland.

MUJI komt oorspronkelijk uit Japan. Daar heeft het bedrijf maar liefst 269 winkels, en bevoorraadt het nog eens 116 winkels. Buiten Japan zijn er 255 winkels van Muji te vinden, waarvan de meeste in China (100), Taiwan (29) en Frankrijk (12). Vanuit Nederland zijn de dichtst bijzijnde stores in Keulen, Berlijn of Londen.

Minimalistisch & duurzaam MUJI

De stijl van de producten is minimalistisch. Alles is duurzaam ontwikkeld, en Muji maakt gebruik van wereldberoemde designers, zoals de Nederlandse Richard Hutten en de Japanse Naoto Fukasawa. Het assortiment bestaat uit basis-producten, extreem vereenvoudigd vormgegeven voor een zo laag mogelijke prijs, mede door ook het productieproces enorm te vereenvoudigen. Bij alle ontwerpen worden de vragen gesteld: is dit nodig? Kan het met minder materiaal? Kan de verpakking nog kleiner? Doordat de ontwerpers van MUJI zichzelf voortdurend zulke vragen stellen, ontstaan ontwerpen die precies hun doel dienen.

Wat kun je bij MUJI vinden?

Je kunt bij MUJI terecht voor een zeepje van € 1,75 met avocado-citroengeur maar ook voor een stellingkast. De bestsellers van Muji zijn echter de schrijfwaren. Ook kleding vind je bij MUJI. De kledingcollectie bestaat uit tijdloze basics.

Online MUJI shoppen

Nog geen winkels dus in Nederland, maar gelukkig kunnen we terecht in hun webshop. Onze favoriete producten? Je vindt ze hieronder.

Muji

1. Prullenbak, iedereen heeft er één in huis nodig. Functioneel en mooi.

2. Magnetische boom. Inclusief paperclips.

3. Schenkkan. Ontworpen voor koude en warme dranken, ideaal!

4. Glazen karaf set. Zodat je nooit meer te weinig drinkt op een dag.

5. Vijf notitieboekjes. Omdat je er nooit genoeg kunt hebben.

6. Houten soepkommen. Simpel qua design en daardoor een eyecatcher.

7. Bluetooth speaker. Eenvoudig aan de wand te bevestigen.

8. Jurkjes. Geleverd in een kleine verpakking, waardoor je denkt een kreukeljurk over te houden. Niets is minder waar als je deze aantrekt!

9. Mannen t-shirt. Ook als pakketje opgevouwen, maar eenmaal aangetrokken verdwijnen ook hier de kreukels.

Reacties

Willemijn (26) is een levensgenieter, wordt blij van kleine dingen en werkt als freelancer voor diverse opdrachtgevers. Ze is geïnteresseerd in kunst & cultuur, design en eten. Minstens één keer per jaar maakt ze een verre reis en de wenslijst van plekken waar ze geweest wil zijn wordt er niet korter op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *