Donald Duck kookboek: vrolijke recepten voor jonge kokkies

Door  |  0 reacties

Wil jij een keer een weekend lang niet in de keuken staan? Leg het Donald Duck kookboek onder de schoen (of kerstboom) van een van jouw kinderen. Kleine kokkies kunnen dan zelfstandig aan de slag. Wees alleen niet verrast als er gerechten met wel heel rare namen op je bord komen…

Over het Donald Duck kookboek

Donald Duck KookboekDit boek is eigenlijk al een good oldie (uit 2005), maar speciaal voor de feestdagen is deze opnieuw uitgegeven. En hij is zooo leuk! Het Donald Duck kookboek is hét kookboek voor jonge kokkies die fan zijn van Donald & zijn vriendjes. Dit vrolijke kookboek staat namelijk vol strips, illustraties (hoe kan het ook anders?!) en heerlijke recepten met toepasselijke Duck-namen.

Ben jij een Goofy in de keuken?

Is jouw kind een newbe in de keuken en lukt een eitje bakken bij wijze van spreken nog niet? Helemaal aan het begin deelt Oma Duck haar keukengeheimen met alle jonge kokkies. Ze leert hoe je tomaten moet ontvellen, wat voor pannen je moet gebruiken bij welk gerecht, hoe je eieren kunt splitsen, hoe de oven werkt, hoe je aardappelpuree maakt en nog veel meer. Met handige plaatjes, zodat je meteen ziet hoe de keukenbenodigdheden er uit zien. Pas als je deze informatie volledig snapt, is het tijd om aan de slag te gaan met de vrolijke recepten.

Wat voor recepten vind je in het Donald Duck kookboek?

Hoewel alle recepten aangepast zijn op de kunsten va jonge kokkies kunnen ze op een eenvoudige manier toch nog culinaire hoogstandjes op tafel zetten. Zodat ouders eens verrast kunnen worden met een zondagochtend ontbijt of een verrassingsdiner op zaterdag. Een paar recepten waar wij graag verrast mee worden:

  • Beerlijke tomatensoep (met de tomaten van meneer Beer!)
  • Kwik, kwek en kwak-worsten (voor een warme lunch op een gure zondag)
  • Heksenhapjes (van Zwarte Magica natuurlijk)
  • Stippelpoffertjes (met dak aan de 101 Dalmatiërs)
  • Boeventoetje (favoriet van de Zware Jongens, met pruimen)
  • Vrekkenfriet (soms heeft Dagobert Duck wel smaak)
  • Gelukkoekjes (omdat we net zoveel geluk willen als Guus)

Vrolijke recepten met vrolijke namen. En vrolijke ouders als het recept lukt én de keuken opgeruimd achterblijft!

Titel: Donald Duck kookboek
Uitgever: Sanoma
Prijs: € 11,95

Bekijk het Donald Duck kookboek op bol.com

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *