Kerstdiner met kinderen: zo vermaken ze zich prima!

Door  |  0 reacties

Een kerstdiner met kinderen kan nog wel eens een flinke uitdaging zijn. Niet al het eten is even lekker (en leuk!) voor kinderen en het kan ook een flink lange zit zijn. Met deze toffe recepten & bezigheden wordt een kerstdiner met kinderen wél gegarandeerd een succes!

Een allereerste tip: maak een aparte tafel (of een apart deel van de tafel) voor de kinderen. Zo kun jij rustig eten, zitten zij gezellig met zijn allen bij elkaar en mag speelgoed, kleurpotloden en al hun andere toebehoren gewoon rondslingeren. Ideaal! En verder: check snel de ideeën hieronder voor een geslaagd kerstdiner met kinderen.

Kerstdiner met kinderen

Alles voor een geslaagd kerstdiner met kinderen

1. De meeste kinderen doe je niet echt een plezier met uiensoep. Serveer voor de kinderen tijdens het kerstdiner dan ook deze sneeuwpop-soep, die gek genoeg warm is. Een beetje vals spelen is het wel, het is namelijk gewoon witte chocolademelk. Maar hé, als ze het maar leuk vinden!

2. Geef je kinderen niet alleen een aparte tafel, maar maak het ook een VIP-tafel. Van waar ze als speciale gasten bediend zullen worden door… jou! Dek de tafel apart net anders dan bij de volwassenen, bijvoorbeeld met deze printables en zet een grote kan limonade op tafel. Ook leuke spelletjes en/of kleurplaten mogen niet ontbreken.

3. Leuk als je kinderen al met een compactcamera om kunnen gaan: print deze kerstmis-photobooth-props en laat ze van alle gasten een leuke foto maken. En extra veel van elkaar natuurlijk!

4. Oké, je loopt het risico dat ze vooral zelf zullen snoepen, maar hoe leuk is het om ze gingerbread-huisjes te laten maken? Een 100% Amerikaanse traditie. Pak een muffin-vorm en gooi in elk ‘bakje’ ander snoep. Lekker overzichtelijk!

5. Verzamel alle potloden & stiften in huis en print heel veel kerst-kleurplaten. Daar zijn ze wel even zoet mee!

6. Zijn jullie nog lang niet klaar met eten, maar hebben de kinderen het al gezien? Zet een kerstfilm op en serveer deze sneeuwpop-popcorn als dessert (of gewoon als extraatje).

7. “Je mag niet spelen met eten”, een uitspraak je ongetwijfeld als kind veel hoorde en als ouder nu ook regelmatig zegt. Tijdens een kerstdiner met kinderen mag je best een keer afwijken van ‘regels’. Nog wat aardappels over van je hoofdgerecht? En nog verf in de kast? Pak een stapel wit papier en laat ze kerst-stempelen.

8. Eendenborst, gevulde kalkoen, rollade: kinderen doe je er waarschijnlijk geen plezier mee. Met deze sneeuwpop-pizza is het anders. Extra leuk! Zet de ingrediënten op tafel en laat ze zelf hun sneeuwpop versieren. Even in de oven & aanvallen maar.

9. Laat de kinderen hun eigen kerstdessert maken. Wat dacht je van deze kerst marshmallows?

Wat denk jij, word jouw kerstdiner met kinderen dit jaar een succes? Aanvullende tips zijn natuurlijk altijd welkom!

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *