9x fruitwater recepten: fris én gezond de zomer door

Door  |  1 reactie

Drinken voordat je dorst krijgt is het advies op warme dagen. Komt het water inmiddels je neus uit maar wil je liever niet aan de frisdrank of zoete sapjes, dan is fruitwater een goed alternatief. En dus zochten we negen fruitwater recepten voor je uit.

Ook fijn om te delen met vrienden tijdens een barbecue, om mee te nemen naar een picknick of gewoon elke dag met je gezin. Kinderen zijn dol op fruitwater en moeders kan gerust blijven bijschenken omdat er geen verstopte berg suiker mee naar binnen gaat. Ideaal dus. En als je af en toe bijvult met een berg ijsklontjes is je fruitwater weer heerlijk koel. Mooie glazen en vrolijke rietjes maken een glas fruitwater tot een ware traktatie.

Fruitwater recepten

Heerlijk fris én gezond: 9x fruitwater

1. De kleurcombinatie van deze blauwe bessen-sinaasappel-water is alleen al een lust voor het oog.

2. Zoete aardbeien gecombineerd met het frisse van limoen, komkommer en munt maken dit toch een top fruitwater.

3. Lavendelstruik in de tuin? Vast nooit gedacht dat je daar dit heerlijke drankje mee kon maken: blauwe bessen-lavendel-water.

4. Aardbeien-grapefruit-komkommer-water? Ja lekker!

5. Als mango-fan worden wij heel blij van deze combinatie in ons fruitwater: mango-bessen-water.

6. Fruitwater met aardbeien, citroen en basilicum…. een prima combinatie van zoet, zuur en pittig. Voor ons een van de meest verrassende fruitwater recepten.

7. Kersen-munt-water: ook een prima combinatie wat ons betreft. Simpel maar heerlijk!

8. Als er iets lekker is bij warm weer dan is het wel watermeloen. Dit fruitwater combineert watermeloen met citrusvruchten, munt en komkommer.

9. Kiwi ontbrak nog in het lijstje, maar ook daarvoor vonden we natuurlijk een recept: aardbeien-kiwi-munt-komkommer-water.

Fruitwater maak je het makkelijkst in een grote hoeveelheid. En dat gaat perfect met een van de limonadetaps waar we onlangs al over schreven. Met welk van deze fruitwater recepten ga jij aan de slag?

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

1 reactie

  1. Ester

    9 juli 2015 at 15:40

    Ik ben fan! Met fruit heb ik het nog niet geprobeerd.
    Maar bij ons staat in de zomer elke dag een grote ‘karaf’ water met muntblaadjes in de frigo. Heerlijk verfrissend

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *