Dippen maar! 9x salsa recepten

Door  |  0 reacties

Salsa! Niet de dans, maar om op te eten. Heerlijk tijdens snack-avond of bij een barbecue. En vol met gezonde verse ingrediënten dus lekker zonder schuldgevoel dippen. Kijk je mee naar de salsa recepten die we voor je hebben uitgezocht?

Met salsa, het Spaanse en Italiaanse woord voor ‘saus’, worden (meestal pittige) sauzen bedoeld uit de Latijns-Amerikaanse keuken. Veel salsa’s worden bereid met rauwe ingrediënten. – Wikipedia

Kortom: een kwestie van snijden en mengen en je tovert met deze salsa recepten al snel een heerlijk gezonde salsa op tafel.

Salsa recepten

Alles over deze salsa recepten

1. Een klassieker onder de salsa recepten: tomatensalsa. Met dit recept zet je ‘m in een handomdraai op tafel.

2. Vanwege de prachtige collectie kleuren heet deze salsa heel toepasselijk regenboogsalsa. Om vrolijk van te worden.

3. Alleen al vanwege de combinatie aardbei en mango staat deze hoog op het te-maken-lijstje. De rode ui en peper zorgen voor pit in deze salsa.

4. Salsa van avocado en feta klinkt ook al zo lekker. Zeker in combinatie mee een zak tortillachips om te dippen.

5. Perziksalsa kan altijd. Met verse perziken als het seizoen er is of anders uit blik. Een plaatje toch dit?

6. Zwarte bonen en maïs en… hallo Mexicaanse maaltijd! Denk tortilla’s, tequila…

7. Met deze verse mango salsa kun je mij ook heel blij maken, want ik ben een grote mango-fan. De eerstvolgende barbecue is een perfect moment. Hopen dat het nog lekker weer wordt in september…

8. En ook bij deze knapperige komkommersalsa zie ik een lekkere zomerse barbecue voor me, of een picknick, of… ach eigenlijk kan dit salsa recept altijd!

9. En tot slot een van de beste salsa recepten aller tijden: guacamole! Guacamole is altijd goed. Anytime, any place.

Heb je binnenkort een avond vrienden over de vloer? Aan de slag met de salsa recepten en dan een tafel vol met salsa’s en lekker dippen met tortillachips, rauwkost en brood. Smullen! 

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *