Terug van weggeweest: 9x glazen stolpen

Door  |  1 reactie

Vroeger werd een glazen stolp vooral gebruikt om etenswaren te beschermen tegen uitdrogen en vliegen. Lag er een stuk kaas of een taart onder. Daarna waren we de glazen stolpen een tijdje uit de gratie, maar dat is nu anders… de glazen stolp is terug van weggeweest. En hoe!

Glazen stolpen hebben anno 2105 wel een iets andere functie; niet meer zozeer om eten onder te bewaren (hoewel dat ook heel goed kan en super leuk staat in de keuken overigens), maar vooral als woonaccessoire om bepaalde items mee te benadrukken. Een soort mini-museum op dat ene tafeltje of die kale plank. Bijvoorbeeld door dat erfstuk van oma net even iets meer allure te geven. Je kunt er zelfs een foto van oma bijstoppen zodat de stolp vanzelf een verhaal vertelt. Wij zochten negen mooie, leuke, aparte glazen stolpen voor je bij elkaar. Voor elk budget!

Glazen stolpen

Alles over deze glazen stolpen

1. Echt Hema: deze glazen stolp met zwarte houten voet. En Hema zou Hema niet zijn als ook deze glazen stolpen niet fijn geprijsd zou zijn.

2. Net even anders, deze mooie ovalen stolp met witte voet van Riverdale.

3. Heb jij een landelijk interieur met veel rotan? Dan is dit misschien wel de glazen stolp voor jou.

4. Ok, ok…. dit is inderdaad geen glazen stolp. Maar leuk is deze stolp van H&M wel, dus mag hij er best tussen. Ook helemaal volgens de laatste trends overigens.

5. Deze drie vierkante glazen stolpen passen perfect in je interieur als je van koperen accessoires houdt.

6. Een glazen stolp op een voet is net weer even anders en doet het goed in de keuken met vers gebakken lekkers erin.

7. Oehhhh deze vierkante stolp met witte voet vind ik zelf wel heel erg leuk hoor. Mooi strak!

8. Heb je liever een glazen stolp zonder voet? Deze stolp, met een hoogte van 45 cm, is wel erg gaaf.

9. En behalve groot kan klein ook heel mooi zijn. Dat bewijst deze glazen stolp met metalen voet wel. Door de opening aan de bovenkant ook geschikt voor kaarsen! En hij heeft ook nog een grotere broer.

Zit er een glazen stolp naar jouw smaak tussen? Wacht niet en bestel. Zeker de glazen stolpen van HEMA vliegen als warme broodjes over de toonbank.

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

1 reactie

  1. Esmée

    27 september 2015 at 10:28

    Ik vind stolpen zo mooi! Die van de Hema gaat op mijn verlanglijstje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *