Welkom herfst! De lekkerste recepten voor stoofpotjes

Door  |  0 reacties

De herfst is zo vervelend nog niet. Fijn weer de verwarming en kaarsjes aan, met een dekentje op de bank kruipen én perfect weer voor stoofpotjes. Lekker langzaam laten sudderen en dan ’s avonds genieten van de rijke smaak. Heerlijk!

Ik ben sinds kort in het bezit van een Crockpot (slow cooker) en laat die nou uitermate geschikt zijn voor stoofpotjes. Dus ging ik op zoek naar stoofpot recepten. Als alle ingrediënten eenmaal zijn samengevoegd is het een kwestie van langzaam op laag vuur laten pruttelen. Kijk je mee naar de stoofpotjes die ik bij elkaar zocht?

Recepten stoofpotjes

Alles over deze stoofpot recepten

1. Pompoen is ook zo’n typisch herfstding. Laat die nu net terugkomen als ingrediënt in dit Marokkaanse stoofpotje. Krijg je toch spontaan honger van?

2. Gumbo heb ik dus altijd al een keer willen maken, maar nog nooit gedaan. Met dit recept is er geen enkel excuus meer om het uit te stellen.

3. Een stoofpotje van lam volgens het recept van de bekende Amerikaanse kok Julia Child. Dat moet wel net zo lekker zijn als het eruit ziet.

4. Stifado met feta: een stoofpotje met feta, is dat lekker? Ja, kan ik je vertellen. Ik maak het regelmatig en het is een absolute aanrader.

5. Het stoofpotje der stoofpotjes is toch wel hachee. Hier komt deze regelmatig op tafel. Zeker nu ik in het bezit van die fijne crockpot (daarover later meer!).

6. Nog een fijn stoofpot recept is deze: Boeuf Stroganoff, met lekker veel champignons. Heerlijk met rijst of vers gebakken brood.

7. Houd jij van de Indiase keuken? Dan is dit kip stoofpotje met Indiase kruiden vast iets voor jou. Daar hoort natuurlijk naanbrood bij.

8. Oeh… dit Vietnamese stoofpotje met lekker veel verse groenten gaat dus ook bij mij op de lijst om te maken.

9. Nog zo’n klassieker onder de stoofpotjes: goulash. Een typisch wintersport-gerecht, maar doet het net zo goed op een gure herfstdag.

Mijn favorieten zijn duidelijk. Maar van welke van deze goddelijke recepten voor stoofpotjes loopt jou het water spontaan in de mond?

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *