Kastanjes om op te eten: de lekkerste kastanje recepten

Door  |  0 reacties

Kastanjes zoeken in de herfst, wie is er niet mee opgegroeid? Van die mooie grote roodbruine als ze net uit hun bolster komen. Dat zijn de wilde kastanjes en die zijn niet eetbaar. Tamme kastanjes daarentegen zijn heerlijk en kunnen ook heel goed verwerkt worden in allerlei gerechten. Kijk je mee naar de verrassende kastanje recepten die wij voor je hebben gevonden? 

De vruchten van tamme kastanjes kunnen, in tegenstelling tot die van paardenkastanjes, gegeten worden. Men kan de kastanjes roosteren, maar makkelijker is het om de kastanjes te koken. In veel landen, onder andere in Frankrijk, Zuid-Tirol en Hongarije is de kastanjepuree (crème de marron en gesztenyepüré) geliefd in desserts of als bijgerecht. Het is in blik of gemalen uit de diepvries te koop. In talloze landen in met name Midden-Europa worden hete kastanjes in de winter op straat verkocht aan voorbijgangers (in Zwitserland bijvoorbeeld, daar heten ze marroni). In Nederland worden kastanjes wel gepoft of gekookt.

Aldus Wikipedia. Wij vinden het tijd dat ze in Nederland ook minstens zo populair worden dus gingen wij op zoek naar de lekkerste kastanje recepten.

Kastanje recepten

Alles over deze kastanje recepten

1. Je kent dat kerstliedje vast wel: Chestnuts roasting on an open fire… Maar waarom wachten tot kerst. Geroosterde tamme kastanjes kunnen nu ook prima.

2. Een luie zondag afsluiten met een lekkere zondagse herfstmaaltijd en deze heerlijke kastanje cheesecake bij een kop koffie of thee. Goed idee toch?

3. Deze prachtige oranje pompoen-kastanje-soep roept heel hard herfst! Als je gelijk een gigantische pan maakt kun je daarna je vriezer vullen. Gemak dient de mens.

4. Kastanjes bij de borrel zie je niet vaak. Toch kan het heel goed. Zeker als je ze inpakt in bacon.

5. Mandarijnen horen ook echt bij de herfst. En samen met kastanjes vormen ze de hoofdingrediënten voor deze prachtige kastanje-mandarijn-taart.

6. Nog zo’n fijn recept voor soep. Soep van geroosterde kastanjes, pastinaak, appel en geitenkaas om precies te zijn. Een lekker soepje om bij op te warmen na een lange boswandeling bijvoorbeeld.

7. Oehhhh… brownies met kersen en kastanje. En het recept is afkomstig van Jamie Oliver, altijd lekker!

8. Chinese gestoofde kip met kastanjes klinkt als perfect comfort food op een druilerige herfstdag. En hoewel je bij ‘stoven’ zou verwachten dat het uren nodig heeft, is deze stoof vrij snel klaar.

9. En omdat je nooit genoeg chocolade en taart kunt hebben, sluiten we af met deze chocolade-kastanje-taart naar Italiaans recept.

Mijn vader pofte vroeger wel eens tamme kastanjes. Heerlijk. Nu aan de slag met deze kastanje recepten. Welke spreekt jou het meeste aan?

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *