Gezond feesten? Het kan!

Door  |  0 reacties

Vrees jij ook voor de weegschaal zo na de feestdagen? Dan zit er maar één ding op: koop het boek Gezond feesten van Amber Albarda. In dit toffe kookboek vind je heerlijke recepten om op een gezonde manier alle feestdagen door te komen.

Over Amber Albarda

Amber Albarda is voedingscoach, moeder, toegewijd chocoladeliefhebber (hé, dat kennen we!) en een geweldige kookboekenauteur. Ze schrijft recepten voor het hele gezin en daarmee spreekt ze een breed publiek aan. Van haar boeken – waaronder het eerder door ons gerecenseerde Gezond bakken – werden wereldwijd meer dan 150.000 exemplaren verkocht.

Over ‘Gezond feesten’

Gezond feesten, Amber AlbardaAmber heeft nog een gave: goed timen! Haar nieuwste boek Gezond feesten is een encyclopedie vol recepten om de feestdagen door het jaar heen op een gezonde manier te overleven en zonder dat je depressief op de weegschaal staat na afloop. Van een gezellige paasbrunch tot intiem Valentijnsdiner, van een lief moederdag ontbijtje tot speculaas op pakjesavond.

En laten we ook niet het kerstdiner vergeten en de hapjes met Oud & Nieuw. Ik hoef maar naar een oliebol te kijken en ik kom bij wijze van spreken al aan. Gelukkig biedt dit boek genoeg gezonde, maar bovenal lekkere alternatieve voor de bekende dikmakers. Bijkomend voordeel aan haar gerechten is overigens dat veel gerechten vrij zijn van toegevoegde suikers, tarwe en koemelk. Ook gluten probeert ze zo min mogelijk te gebruiken.

Een greep uit de recepten voor de komende feestdagen

Tiramisu: het staat algemeen bekend als ‘kun je direct op je heupen plakken’. Amber weet er echter zo’n draai aan te geven dat hij net een stuk lichter en verfrissender is. Door slechts een paar ingrediënten te vervangen. En zo geldt dat voor veel december-recepten van Amber.

Natuurlijk kun je niet voorkomen dat je net iets meer calorieën binnenkrijgt dan normaal, maar bij de wat dikmakendere recepten zorgt Amber dan voor een gezonde toevoeging. Bijvoorbeeld speculatte (mmmmm) met pompoen. En slagroom van kokos voor de goede vetten!

Met kerst kun je – als het aan Amber ligt – genieten van bietensalade met feta uit de oven, gekarameliseerde wintergroenten, parelhoen met paddenstoelvulling (en veel sneller te bereiden dan wild!), kerstcake i.p.v. kerstpudding en koolhydraatarme kerstboomkoekjes.

Minder vette oliebollen bakken? Met de juiste trucjes van Amber Albarda – gebruik kokosbloesemsuiker en bak ze in de oven – eet jij ze dit jaar zonder schuldgevoelens. Op oudjaarsavond serveer je minipannenkoekjes van spelt, knapperige rijsthapjes (glutenvrij) of champignonkroketjes.

Zo overleef je de feestdagen toch heel smakelijk?

Titel: Gezond feesten
Auteur: Amber Albarda
Uitgeverij: Unieboek Spectrum
Prijs: € 25,-

Bekijk op bol.com
(ook verkrijgbaar als e-book)

Voor deze review stelde de uitgever van het boek een exemplaar beschikbaar. Dit artikel bevat affiliatelinks.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *