Teapigs: voor echte theeleuten

Door  |  1 reactie

Louise van Unieke thee heeft het haar missie gemaakt om Nederland kennis te laten maken met het merk Teapigs en dus met échte thee. Onlangs ontvingen wij een proefpakketje met 10 smaken Teapigs. Als echte theeleut was het een feestje om ze stuk voor stuk te proeven. 

Over Teapigs

Teapigs heeft kwaliteit op nummer één staan en gebruikt daarom alleen hele theebladeren, kruiden en bloemen. De theetempels die worden gebruikt zijn biologisch afbreekbaar en iedere verpakking/smaak heeft een andere grappige vormgeving. Op de achterkant vind je een toelichting over de thee en uitleg hoe de thee het best tot z’n recht komt.

10 smaken Teapigs op een rij

Wij proefden 10 smaken Teapigs. We zetten ze voor je op een rij:

 1. Lazy days – Lemon & Ginger. Deze thee bevat gember, citroengras, citroenschil en zoethout. Dat samen geeft een heerlijk frisse en toch krachtige thee waar je echt een oppepper van krijgt.
 2. Melt away – Chocolate flake tea. Dit is een zwarte thee die eerder doet denken aan karamel dan aan chocolade, hoewel je anders zou verwachten met ingrediënten als Assam-thee, cacaobonen en chocolate chips.
 3. Sweet treat – Liquorice and peppermint. Zoethoutthee met een vleugje mint. Zo simpel is het; zoethout en pepermuntblaadjes zijn dan ook de enige ingrediënten van deze thee.
 4. Green with envy – Mao Feng green tea. Als echte groene-thee-liefhebber werd ik aangenaam verrast door deze thee met als enig ingrediënt pure Mao Feng groente thee uit China. Heerlijk.
 5. Bursting with super berries – Super fruit. Een lekker fruitig theetje met een prachtige rode kleur. De ingrediënten zijn hibiscus, vlierbessen, zwarte bessen, aalbessen, cranberry’s, blauwe bessen en smaakstof.
 6. Morning glory – English breakfast. Een milde zwarte thee die bestaat uit een combinatie van Rwandan, Assam en Ceylon thee. Prima om de dag mee te beginnen.
 7. Skinny dessert – Rooibos crème caramel. De smaakt is inderdaad exact zoals de naam omschrijft. Rooibos met een vleugje caramel. En ook qua ingrediënten gaat het om rooibos, stukjes caramel en natuurlijke smaakstof.
 8. Tummy tonic – Peppermint leaves. Een lekkere frisse muntthee die bestaat uit uitsluitend pepermuntblaadjes die op ieder moment van de dag kan.
 9. Dream on – Chamomile flowers. Wauw! Je hebt kamillethee en kamillethee… in deze theepiramide vind je échte kammilleknopjes terug. En de smaak is heerlijk zacht.
 10. Bolly good – Chai tea. De geur van deze thee brengt je onmiddellijk naar de kerstperiode. De ingrediënten Assam thee, kaneel, gember, cadamom, cassia, natuurlijke kaneelsmaak en vanille geven samen een heerlijk kruidige thee die het perfect doet op koude dagen.

Natuurlijk hebben we onze voorkeuren en vinden we niet alle 10 smaken even lekker, maar wij zijn fan. En dit zijn nog niet eens alle smaken Teapigs. Wil je ook Teapigs proberen? Bestel deze lekkere thee via www.uniekethee.nl.

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

1 reactie

 1. Vivian

  4 september 2015 at 19:29

  Wat leuk, ik ga dit misschien eens als verjaardagscadeau gebruiken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *