Uit Paulines Keuken

Door  |  0 reacties

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: food blogs. Of dat erg is? Nee. Verdomd handig! Daarom vanaf nu regelmatig een foodblog in de schijnwerpers. Deze week: Uit Paulines Keuken.

Sinds we in dit mooie huis wonen, met die mooie keuken (waarvoor dank aan mijn ouders!), duik ik graag in het weekend de keuken in. Voor een uitgebreide lunch of diner. Er staan tientallen kookboeken op de plank, die ik eerder reviewde voor Like & Love (it!), maar toch sla ik regelmatig aan het Googlen.

Zoals toen ik onlangs een recept zocht voor een lekkere clubsandwich. Waar je vroeger enkel terecht kwam op AH.nl of Smulweb, zie je nu steeds meer de persoonlijke favorieten van food bloggers. En zo vond ik de clubsandwich van Pauline. Inmiddels maak ik hem elke week wel een keer omdat vriendlief verliefd werd op de rode pesto saus. En speur ik haar website regelmatig af voor nog meer geweldige recepten.

Over Uit Paulines Keuken

Pauline, van uit paulines keukenDeze geweldige foodblog is eigendom van Pauline (“voor altijd 30”). Pauline houdt van goede koffie, lekker eten, koken en mooie keukenspulletjes. Daarnaast heeft ze een grote verzameling kookboeken. Niet gek als je je bedenkt dat ze als klein meisje al koekjes & taarten bakte met haar oma. Regelmatig zette ze de keuken op stelten.

Tijdens haar studententijd groeide haar liefde voor koken verder en uiteindelijk startte ze in 2010 Uit Paulines Keuken, met het motto Live, love, eat.

Inmiddels trekt haar food blog – met naast recepten ook niet-te-missen hotspots reviews van kookboeken en de nieuwste kookproducten – zo’n 10.000 bezoekers per dag die allen op zoek zijn naar een dosis culinaire inspiratie.

Een greep uit Paulines recepten

Met haar uitgebreide collectie aan recepten – allen basic, maar niet standaard, altijd lekker – laat Pauline zien dat lekker eten niet moeilijk en tijdrovend hoeft te zijn. En dat je met simpele ingredi├źnten een verrassende maaltijd in elkaar kunt zetten. Recepten zijn praktisch altijd van haar eigen hand, tenzij anders vermeld.

Haar receptendatabase bevat tal van voorgerechten, pastarecepten, sauzen & dressings, soepen, (maaltijd)salades, hoofdgerechten met vis en vlees, vegetarische gerechten, lunchgerechten, nagerechten, hartige taarten & quiches, cupcakes & muffins, brood & pizza, barbecuegerechten en meer.

Hoewel het haast onmogelijk is om een favorieten-lijstje te maken, toch mijn top 5-recepten (naast de eerder genoemde clubsandwich) uit Paulines keuken. In willekeurige volgorde:

Nieuwsgierig naar meer recepten?
Ga naar Uitpaulineskeuken.nl >>

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *