Tamagotchi-comeback

Door  |  1 reactie

iPhone Tamagotchi

Ken je ze nog: de digitale huisdieren, a.k.a. Tamagotchi’s, die tussen 1996 en 2000 zo populair waren? Er is nu een heuse comeback aan de gang. In de vorm van een iPhone Tamagotchi.

Wat is een Tamagotchi?

Mocht je rond het jaar 2000 onder een steen hebben gelegen: de Tamagotchi is een virtueel huisdier. Deze Japanse gadget heeft de vorm van een ei en bevat een klein lcd-schermpje. De gadget nam je eenvoudig overal mee naar toe door hem bijvoorbeeld aan je sleutelbos te hangen. Om de zoveel tijd gaf hij dan een piepje. Een teken dat jouw huisdier hoger had, of moest plassen of poepen.

Comeback: de iPhone Tamagotchi

Na 2000 nam de hype rondom de Tamagotchi – die zo populair was dat hij zelfs op scholen werd verboden, het zou kinderen teveel afleiden van hun schoolwerk – af. Maar inmiddels is hij terug in de vorm van een iPhone app. Met Pou heb je namelijk een nieuwe variant van de Tamagotchi in handen. Op je iPhone of je iPad. Net als met de traditionele Tamagotchi moet je ervoor zorgen dat jouw huisdier genoeg eten, rust en ruimte om te spelen krijgt. Maar Pou kan meer.

De mogelijkheden van Pou

Pou is een stuk geavanceerder dan de voormalig eieren aan je sleutelbos. Met Pou kun je veel meer spelletjes spelen en je kunt hem – net als veel mensen nu al bij hun chihuahua doen – aankleden. Daarnaast kun je vrienden toevoegen die ook een Pou hebben. Zo kun je jullie Pou’s spelletjes tegen elkaar laten spelen.

Te kinderachtig voor jou?

Nee joh, een dosis jeugdsentiment op zijn tijd houdt je jong! Dit stukje jeugdsentiment kost je wel € 1,79, maar dat is nog altijd minder dan de traditionele Tamagotchi.

iPhone-gebruiker? Download de iPhone Tamagotchi in de iTunes Store >>
Android-gebruiker? Download de app in de Play Store >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

1 reactie

  1. Sylvia

    11 januari 2013 at 10:55

    Zucht, de Tamagotchi, wat een leuk spel was dat 🙂 Helaas heb ik geen Iphone, maar dat wordt het eerste dat ik zou installeren, mocht ik ooit zo’n ding kopen 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *