Flowee: spijkermat anno 2013

Door  |  0 reacties

Flowee, ontspannen

“Flowee: de moderne versie van het spijkerbed uit India”. Toen we dit lazen, werden we niet meteen enthousiast. Wie gaat er nu vrijwillig op een spijkermat liggen? Toch werden we getriggerd door het principe achter de Flowee.

Flowee is namelijk niet echt een spijkermat, het is een zachte mat vol lotusbloemen. Dat laatste klinkt zacht en lief, maar het zijn harde bloemen die er voor zorgen dat jouw zenuwuiteinden en je bloedsomloop worden gestimuleerd. Buiten dat dit natuurlijk goed is voor je lichaam, maak je hierdoor ook nog endorfine – ook wel het feel good hormoon genoemd – en oxytocine aan. Ideaal als je last hebt van rug- of nekpijn of simpelweg op zoek bent naar wat meer ontspanning. Oh en je kunt het ook gebruiken bij hoofd- en spierpijn en bij koude voeten. Bekende klachten voor een groot deel van de Nederlanders dus.

Flowee getest!

Ook wij herkennen bovenstaande klachten: een drukke baan, schrijven voor Like & Love (it!), veel computerwerk… We besloten de Flowee dan ook te testen. Eerlijk is eerlijk: op het moment dat we hem uitpakken, worden we – ondanks de vrolijke kleuren – nog niet heel erg happy. Wat zijn die lotusbloemen hard?

Gelukkig zit er een duidelijke handleiding bij, die ook aangeeft dat het prima is om een t-shirt aan te trekken of er een laken tussen te leggen zodat je er aan kunt wennen. Zo gezegd zo gedaan. Al liggend genieten we van de muziek op de achtergrond. Bewegen is stiekem eng, dus eindelijk is er eens complete rust, waar normaal de telefoon ondertussen gepakt zou worden.

Rust!

Die lotusbloemen verdwijnen – naarmate we de mat vaker gebruiken – steeds meer naar de achtergrond. Het laken is er tussenuit en we nemen regelmatig de tijd om even te gaan liggen. We vallen nog niet in slaap, wat volgens de handleiding wel kan gebeuren, maar rust & ontspanning is er zeker. Dat je bloeddoorstroming beter is door het gebruik van de mat, is ook merkbaar. Zeker als je koude voeten op de mat zet. Spijkermat? Nee dus. Ontspannen? Ja, dat is het zeker!

Zelf de Flowee uitproberen?

Een grote mat (geschikt voor nek, rug, voeten) is verkrijgbaar vanaf € 49,-. Een kleine mat, geschikt voor alleen je nek of voeten, is al verkrijgbaar vanaf € 25,-. Je kunt deze laatste ook gebruiken als aanvulling op de grote mat. De matten zijn verkrijgbaar in diverse vrolijke kleuren.

Ga voor meer informatie of bestellen naar Flowee.nl >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *