CHOCOdelic: gezonde chocolade

Door  |  0 reacties

Gezonde chocolade bestaat. Of moeten we zeggen verantwoorde chocolade? In onze zoektocht naar leuke food-webshop stuitten we op CHOCOdelic. Zij leveren enkel chocolade volgens het ‘raw food’ principe.

Wat is raw food?

Ongetwijfeld heb je de term ‘raw food’ al wel eens voorbij komen. Net als superfoods is het een van dé voedingstrends van 2013/2014. Onder raw food – we blijven stug de Engelse naam gebruiken, al is het in het Nederlands gewoon rauw eten of rauwe voeding – verstaan we plantaardige voeding, waarvan bij de bereiding de temperatuur niet boven de 42 graden Celsius is gekomen.

Vitaminen en mineralen blijven hierdoor extra goed bewaard. En dat merk je snel als je overstapt op raw food: je zal een verbetering merken van de conditie je huid & haar en ook je spieren zullen sterker worden. En je zult je simpelweg fitter voelen. Aldus de experts op het gebied van raw food.

Voorbeelden van raw food zijn fruit, wilde planten, zeewier, algen, gekiemde zaden & gekiemde granen. Ook de superfoods zijn voorbeelden van raw food. De raw food ingrediënten zijn zo populair dat je steeds meer recepten volgens dit principe kunt vinden. Van salades tot koekjes. Van soepen tot sappen. En wist je dat er wereldwijd ook steeds meer raw food-restaurants hun deuren openen?

CHOCOdelic: dé specialist op het gebied van gezonde chocolade

En dus niet alleen restaurants, ook steeds meer webshops gaan mee in de trend van raw food. CHOCOdelic was één van de eersten in Nederland. Irene van Herwerden, eigenaresse van CHOCOdelic was altijd op zoek naar lekkere, gezonde tussendoortjes:

Ik ben dol op chocolade, maar vind gezond eten heel belangrijk. Vandaar dat ik geïnteresseerd was in producten die zijn gemaakt van rauwe cacaobonen. Daar zitten alle natuurlijke stoffen die de cacaoboon supergezond maken nog in, in tegenstelling tot de ‘normale’, geraffineerde chocolade die we gewend zijn.

CHOCOdelic, gezonde chocoladeIrene introduceerde haar eigen CHOCOdelic raw chocolate-lijn. Een lijn die gekenmerkt wordt door de combinatie van rauwe bessen en noten omhuld met een laag rauwe (en oh zo lekkere) cacao. Minder zoet dan je gewend bent, maar duidelijk een stuk puurder dan de ‘supermarktmeuk’.

En, groot pluspunt, ze bevatten weinig calorieën doordat er alleen maar goede en gezonde vetten (zoals kokosboter en cacaoboter) worden toegevoegd. De conventionele suikers worden achterwege gelaten en zijn vervangen door o.a. kokosbloem suiker.

Een greep uit de gezonde chocolade van CHOCOdelic

De eigen lijn van CHOCOdelic bevat onder andere choco coco bonbons, choco goji bessen, choco-amandelen (hier meest favoriet, goddelijk!) en choco-hazelnoten. Toch kun je in de webshop nog veel meer raw-producten vinden die speciaal door Irene zijn geselecteerd.

Je vindt in haar webshop ook de producten van o.a. Ombar (de puurste chocoladerepen), Lovechock (waar we eerder over schreven), Raw bite & Bëond (beide gezonde repen voor tussendoor). Genoeg keuze dus voor gezonde chocolade & verantwoorde tussendoortje!

Ga naar de webshop van CHOCOdelic >>

Voor deze review stelde CHOCOdelic ons een aantal van hun producten beschikbaar. Mjammie!

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *