Around the world with LEGOgrapher

Door  |  0 reacties

Stel je bent fotograaf en stel je houdt van lange sluitertijden in de avond, wat doe je dan als afwisseling? Dan maak je iedere dag een foto met je iPhone van een LEGO poppetje.

Andrew Whyte is die fotograaf. En Legography is zijn 2013-hit. Met de hulp van een LEGO poppetje dat hij iedere dag bij zich had, maakte hij een heel bijzondere fotoserie. De Legographer zag haast heel Engeland al door zijn speelgoedcamera en ook een groot deel van de wereld.

Het succes zit voor ons vooral in de simpliciteit van zijn 365-dagen project. Waar hij ook naartoe ging, altijd had hij de fotograaf in miniformaat in zijn broekzak bij zich. Zag hij een geschikte locatie, een mooi moment, dan zette hij zijn Legographer neer, pakte zijn iPhone 4s en nam de foto. Spontaan en een groot contrast met zijn normale werk zoals hij ook op zijn blog schrijft.

Waarom LEGOgrapher zo leuk is

Wij zijn blij verrast door deze serie en wel om twee redenen. In de eerste plaats vanwege alle avonturen die de minifotograaf meemaakt. Zo glijdt hij uit over een bananenschil en moet hij wegrennen van een reuzenkrab. Dat zorgt voor een glimlach en alleen al daardoor is zijn serie geslaagd.

De tweede reden waarom wij zo enthousiast zijn over zijn werk, komt door het gezichtspunt van waaruit Whyte zijn foto’s gemaakt heeft. Laag bij de grond wordt het voor de hand liggende in ene bijzonder en apart. Een geslaagd experiment!

Bekijk zijn hele fotoserie >>

Reacties

Tanja (42) woont samen met Oskar en kat PLUK in Haarlem. Ze wordt blij van alle seizoenen, schrijven, wandelen en foto's maken. Social media vindt ze de beste uitvinding ever en wat dat over haar zegt, leert ze nu op de Open Universiteit bij de studie psychologie. Ze is een regenboogmaker in wording en leeft volgens de stelregel Don't grow up, it's a trap!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *