Prisoners: hoe ver gaat een vader voor zijn dochter?

Door  |  0 reacties

Wil je een film zien waarbij niks voor de hand ligt, en waarbij de onmacht door het beeldscherm heen te voelen is? Dan is Prisoners de film voor jou.

De synopsis van Prisoner spreekt direct aan:

Keller Dover (Hugh Jackman) wordt geconfronteerd met de ergste nachtmerrie van een ouder. Zijn zes jaar oude dochter Anna en haar vriendinnetje Joy worden vermist. Het enige aanknopingspunt is een vervallen camper die eerder in hun straat stond geparkeerd. Rechercheur Loki (Jake Gyllenhaal) leidt het onderzoek en arresteert de bestuurder Alex Jones (Paul Dano). Wegens gebrek aan bewijs moet hij de verdachte echter weer laten gaan. Wetende dat het leven van zijn dochter op het spel staat besluit Dover het heft in eigen hand te nemen.

Prisoners: het verhaal

Filmposter PrisonersDe hoofdrol in Prisoners wordt gespeeld door Hugh Jackman (bekend van o.a. Wolverine). In deze film speelt hij Kelly, de vader van een van de ontvoerde meisjes. Tijdens het vieren van Thanksgiving met een ander gezin wordt zijn dochter en de dochter van het andere gezin ontvoerd.

De politie weet eigenlijk niet waar ze moeten beginnen en Kelly is het op een gegeven moment zat. Hij is ervan overtuigt dat Alex wat met de ontvoering te maken heeft en op het moment dat de politie hem vrij laat gaat hij er zelf achteraan. Hij wil koste wat het kost laten zien dat Alex zijn dochter ontvoerd heeft. En natuurlijk gebeurd dit niet zonder gevolgen.

Wat er uiteindelijk volgt is een heel spannend verhaal en een vader die alles voor zijn dochter over heeft.

Wat vonden wij van Prisoners?

Hoewel het wel erg zielig is wat er allemaal met Alex gebeurd, kun je de onmacht van Kelly voelen. Ondanks zijn ondoordachte acties snap je waarom deze man zo gebrand is op de mogelijke dader. De film blijft integreren, ondanks dat hij bijna 2,5 uur doet. Je wilt gewoon weten hoe hij afloopt. En geloof ons: dat is niet wat je had verwacht!

Bestel Prisoners op Bol.com >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *