Maak je eigen autobiografie

Door  |  0 reacties

Als je een trouwe lezer van Like & Love (it!) bent, is het geen geheim dat we dol zijn op dagboeken, notitieblokken en alles wat daar enigszins aan verbonden is. Elke dag speuren we naar nieuwe boekjes. Gevonden! Once upon a time I was is een geweldige manier om je eigen autobiografie samen te stellen.

Op mijn nachtkastje ligt een exemplaar van One line a day, daarboven op ligt Elke dag een vraag. Ik weet zeker dat in de tas van mede-schrijver Laura M. het boekje Face a Day zit. En naast haar bed ligt ongetwijfeld ook het Dream Journal. Toch kunnen we het niet laten onze collectie elke keer uit te breiden. Zo kocht ik onlangs het boek Once upon a time I was. Na ja, boek? Op het moment dat je hem koopt, heb je vooral veel lege pagina’s. Die uiteindelijk door jezelf gevuld zullen worden en je autobiografie zullen vormen.

Over ‘Once upon a time I was’

Je eigen autobiografie: once upon I time I wasHet Engelstalige boek Once upon a time I was is bedacht door Lavinia Bakker. Hoe zij op dit geweldige idee kwam, legt ze in haar boek uit:

Have you ever wondered about your grandfather’s favourite song or about your grandmother’s hopes and ideas? I have and this is how I came up with the idea for this book. I never knew my grandfather. I would have liked to know so much more about him than the few stories my parents told me. Surely, you have a person in your life who’s memory (even if it’s your own) you wish to treasure. This book offers space to record beliefs and life lessons, to be cherished forever.

Zo werkt het…

Het boek bevat 143 bijna lege pagina’s. Met bijna leeg bedoelen we dat er alleen maar vragen op staan. Of invuloefeningen. Of dat er ruimte is om foto’s in te plakken. Aan de hand van een aantal regels die Lavinia voor dit boek heeft bedacht. Onze favoriete regels:

 • Schrijf altijd teveel
 • Wees altijd eerlijk
 • Probeer niet alles in één keer in te vullen
 • Voeg data toe aan de antwoorden die met de tijd kunnen veranderen. Ja, je mag dus gerust volgend jaar het boek aanvullen.
 • Wees kleurrijk! Het boek zelf is vrij basic: wit, zwart & rood. Voeg kleur toe om het een persoonlijke noot te geven. Of tekeningen desnoods.

Wat kun je verwachten?

Het klinkt leuk, een eigen autobiografie, maar wat kun je nu voor vragen en invuloefeningen verwachten? Onder andere over je jeugd, je schooltijd, je werk, persoonlijke vragen, leuke favorietenlijstjes en meer. Een kleine sneak peek:

 • Mijn favoriete herinnering uit mijn jeugd is…
 • Als mijn leven een liedje was geweest, zou het … zijn
 • Het eerste dat ik met mijn eigen geld kocht was…
 • Mijn meest vervelende ervaring met de liefde is…
 • Mijn beste eigenschappen zijn…
 • De drie meest belangrijke dingen in mijn leven zijn…
 • Het mooiste compliment dat ik ooit heb gekregen was…
 • Als er een verhaal geschreven zou worden over mijn leven, zou het …. heten
 • Als je je voornaam kon wijzigen, hoe zou je je zelf dan noemen?
 • Als je één leeftijd kon blijven, welke leeftijd zou dat dan zijn?
 • Als je een tijdmachine zou hebben, naar welk jaar (en waarom) zou je dan reizen?

Ook leuk: de keuzelijstjes aan het eind van het boek. Ben je simpel of gecompliceerd? Ben je netjes of slordig? Ben je een spaarder of een big spender? Ben je modern of ouderwets? Speel je spelletjes om te winnen of enkel voor je plezier? Ben je optimistisch of pessimistisch?

Buiten dat het een geweldig leuk boek is, laat het je ook nog eens nadenken over jezelf. En over je dromen. Leuk om cadeau te doen. Of cadeau te krijgen. Snel delen dus op Facebook, voor je het weet ligt hij op je mat door een gulle gever.

Titel: Once upon a time I was
Uitgever:
BIS Publishers
Prijs: € 18,49

Bekijk Once upon a time, jouw eigen autobiografie op bol.com

Bestel dit boek op Bol.com >>

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *