Eindelijk eens insecten eten?

Door  |  0 reacties

Hoewel veel mensen gruwelen bij de gedachte alleen al, blijk het toch echt gezond te zijn: insecten eten. En op 4 juni kun jij het proberen in Pestaurant.

Waarom insecten eten gezond is

Wist je dat er miljarden mensen over de hele wereld schijnen te zijn die dagelijks insecten eten? Ik ken ze niet in mijn omgeving, maar onderzoek wijst dit toch echt uit. De Verenigde Naties, die insecten als een duurzame en voedzame voedselbron, promoot is hier maar al te blij mee. Want, zo stellen zij, insecten eten is gezond voor mens & milieu.

Zo verhoogd het eten van insecten de proteïne-, zink- en calciumwaarden in je bloed. Bovendien bevatten insecten bijna geen vet dus zijn ze goed voor de lijn. Het milieu vaart er ook wel bij. Insecten nemen, in vergelijking met de productie van zoogdieren en gevogelte, minder ruimte in, ze eten minder voor en ze zijn een stuk goedkoper in het dagelijkse onderhoud. Daarnaast drinken ze meer water en bovenal stoten ze geen ammoniak uit (broeikaseffect!).

Ga de uitdaging aan in Pestaurant

Heb je altijd al eens insecten willen proeven of spreken de voordelen je nu wel erg aan? Dan heb je nu een kans om kennis te maken met deze nieuwe manier van eten. Rentokil Pest Control opent namelijk een eendaags pop-up restaurant in Utrecht op woensdag 4 juni: Pestaurant. Jouw kans om eens je tanden in een insect te zetten.

Waar je allemaal je tanden in kunt zetten? Een kleine selectie van de menukaart: chocolade buffelwormen, schorpioen lolly’s, bbq meelwormen, curry krekels, geroosterde sprinkhanen en mexican spice meelwormen.

Rentokil wil hiermee alledaagse problemen met ongedierte onder de aandacht en laten we zien dat wij voortdurend bezig zijn met professionele ongediertebestrijding en innovatie. Zo zal er naast de mogelijkheid om insecten te proeven ook een team van experts aanwezig zijn om je advies en handige tips te geven over wat je moet doen om problemen met ongedierte te voorkomen, zowel thuis als op het werk.

Wie, wat, waar?

Je vindt Pestaurant alleen op 4 juni in winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht (ingang Moreelsepark, tegenover de Albert Heijn). Pestaurant is geopend van 09.30 uur tot 17.00 uur. Insecten eten is geheel gratis. Reserveren is niet mogelijk, maar er is een groot buffet waar je langs kunt lopen. Nu maar hopen op niet te lange wachtrijen!

Meer informatie over Pestaurant >>

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *