9x stationery webshops

Door  |  0 reacties

Een woord dat we tot vijf jaar terug nog amper kenden: stationery. Nu lijkt de een na de andere stationery webshop zijn deuren te openen. Maar waar moet je nu echt online los gaan? Wij zetten de leukste stationery webshops voor je op een rij.

Wat is stationery?

Goede vraag, want zelfs Van Dale kent dit woord (nog) niet. Stationery is een verzamelnaam voor producten die je gebruikt om o.a. (in) te schrijven en in te pakken. Van kleurrijk inpakpapier tot vrolijke notitieblokjes. Van enveloppenmallen tot masking tape.

En persoonlijk: ik kan er geen genoeg van krijgen. Nog steeds ‘moet’ ik minimaal 1x in de maand stationery aanschaffen. Ook al heb ik een mand vol inpakpapier en zijn de rolletjes masking tape niet meer op acht handelen te tellen. Voordeel: inmiddels weet ik precies waar ik moet zijn voor de leukste masking tape, de tofste inpakmaterialen en de leukste notitieblokjes. Daarom mijn negen favoriete stationery webshops op een rij.

9x stationery webshops

Alles over deze stationery webshops

1. Winkel van papier was de eerste stationery webshop waar ik mee in aanraking kwam, en is nog steeds favoriet. Hun labikettenmal (zie foto bovenaan) gebruik ik nog wekelijks en ook een passend rolletje masking tape vind ik hier altijd.

2. Inpakmateriaal koop ik het liefst bij Vlinders in je buik. Nergens anders ben ik zo’n groot aanbod van vloei- en zijdepapier tegengekomen. Ook de keuze aan inpakpapier is groot.

3. Oktoberdots is een beetje een vreemde eend in de bijt, vanwege het wat beperkter assortiment. Maar daardoor niet minder leuk! Eigenaresse Babet ontwerpt alle papierwaren (van uitnodigingen tot inpakpapier, van briefpapier tot posters, van wenskaarten tot boekenleggers) zelf. Eenmaal bekend met haar ontwerpen, zul je een ‘echte Oktoberdots’ altijd direct herkennen!

4. Op zoek naar een all round website waar je inpakpapier, notitieblokjes, stempels, cadeaulint, bindtouw en masking tape kunt bestellen? Twentysomething heeft als motto Enjoy the little things en dat lukt zeker met dit assortiment.

5. Miss Honeybird is de koningin van de stempels. Voor welke gelegenheid je ook een stempel nodig hebt, bij haar moet je wel slagen.

6. Het fijne aan brede stationery webshops, met een groot assortiment, is dat je maar één keer verzendkosten hoeft te betalen, waar je anders misschien wel bij drie webshops apart besteld. Papiermier is zo’n webshop waarbij je grote kans hebt dat je alles vindt wat je zoekt. Kun je voor het geld dat je bespaart toch weer een extra rolletje masking tape bestellen.

7. Ben jij altijd op zoek naar journals, notitieboekjes en schriftjes die een plekje bieden voor jouw verhalen, krabbels en schetsen? Dan zit je altijd goed bij Opschrijfboekjes.nl.

8. Make life sweet is het motto van A Day with Kate. Hoewel je op deze website meer vindt dan stationery, is alleen de stationery hoek al de moeite waard. Maar neem ook echt even een kijkje bij alle andere producten. Te leuk!

9. Wedden, zodra je een van de unieke blokken van Studio Stationery hebt aangeschaft, ben je verkocht. Het Doodle-blok en het Plan-blok hebben een standaard plek op mijn bureau en zijn veelgebruikt.

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *