9x griezelige Halloween hapjes

Door  |  1 reactie

Ben je van plan om einde deze maand een Halloween feestje te geven? Wij hebben 9 griezelige Halloween hapjes voor je op een rij gezet. Zonder twijfel is jouw feestje zo een succes!

Waarom Halloween?

De gemiddelde Nederlander komt bij het woord Halloween, iets dat typisch Amerikaans is, niet verder dan pompoenen en trick or treat. Toch heeft Halloween ook zeker een betekenis. Het woord Halloween is namelijk afgeleid van All Hallows Eve, oftewel: de Avond voor Allerheiligen. Op de Avond voor Allerheiligen – je raadt het al, van oorsprong op 31 oktober – was het in de Keltische tijd hét moment om de oogst binnen te halen. En daarnaast was het volgens de kalender van de Kelten ook oudejaarsavond.

Op die avond zouden, zoals de Kelten dit heilig geloofden, de geesten van overledenen terug komen en op zoek gaan naar lichamen om in te wonen. Om dit schrikbeeld te voorkomen, ging men maskers dragen. Niet veel later kwam hier nog een Christelijk gebruik bij. In ruil voor een gebed voor een dode, ging men langs de deuren om brood te vragen.

Dit samen heeft o.a. tot het hedendaagse Halloween gezorgd. Iets dat wij in Nederland nog niet echt kennen. Zonde, wij hebben wel zin in een avondje griezelen. Zeker met onderstaande Halloween-hapjes.

9x Halloween hapjes

Alles over deze Halloween Hapjes

1. Op een Halloween feestje horen geen gewone hot dogs, maar Mummy Dogs!

2. Deze pompoen gevuld met snoep is volledig eetbaar. Dit bakje in de vorm van een pompoen maak je zelf van chocolade. Vullen met snoep en klaar!

3. Combineer aardbeien en chocolade en maak aardbeien spookjes. Spooky en lekker!

4. Bang voor spinnen? Misschien moet je deze gevulde eitjes met spinnen dan maar laten staan..

5. Frankenstein hoort natuurlijk ook bij Halloween. Deze mini Frankenstein maak je o.a. van marshmallows.

6. Durf jij deze broodjes met afgehakte vingers te eten?

7. Meer fan van gezonde hapjes? Maak dan een mooie fruitschaal in de vorm van een pompoen.

8. Deze oogbollen zien er griezelig uit, maar zijn gewoon eetbaar hoor! Maak ze met Babybel kaasjes, olijven en wat ketchup.

9. Ook eenvoudig te maken: heksen bezemstelen.

Reacties

Jo (32) raakt niet uitgepraat over hardlopen en bezoekt graag concerten en festivals. Ze houdt van lekker eten & drinken, lezen en schrijven. De zon en mooie duurzame producten maken haar blij. Ze is nog lang niet uitgereisd en is dol op sushi en NYC.

1 reactie

  1. Bianca

    20 oktober 2014 at 12:41

    Erg gaaf! Ook die knakworstjes haha, geweldig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *