9x originele cadeaus voor bruidsparen

Door  |  0 reacties

Wéér een bruiloft, opeens lijkt iedereen te trouwen. En iedereen wil een envelopje. Maar misschien wil je er ook iets origineels bij geven. Een extraatje! Gelukkig hebben we bij Like & Love (it!) een weddingplanner in ons midden. Annemarie ging op zoek naar originele cadeaus voor bruidsparen.

De laatste tijd heb ik redelijk wat bruiloften meegemaakt, niet alleen door m’n werk als weddingplanner, maar ook doordat ik op een leeftijd (30, whaa!) ben gekomen dat de één na de ander in m’n vriendenkring zich verlooft. Hartstikke leuk natuurlijk, maar er iets wat altijd weer lastig is, wat geef je aan het bruidspaar? Daarom geef ik je hier 9 tips voor originele cadeaus voor bruidsparen.

De bruidsschat

Vroeger was het duidelijk: de familie van de bruid moest de familie van de bruidegom een bruidsschat geven. Deze kon bestaan uit geld of bezittingen. Hoe meer aanzien de bruidegom had, hoe groter de bruidsschat moest zijn. Zoals je je misschien kunt voorstellen, had dit soms niet al te fijne gevolgen. De familie van de bruid moest zich bijvoorbeeld diep in de schulden steken, of erger nog: dochters werden te vondeling gelegd, omdat men liever een zoon had. Dochters kostten immers alleen maar geld. In Nederland is het geven van een bruidsschat allang afgeschaft. In plaats daarvan is het een tijd populair geweest om een deel van de uitzet te geven. Heel logisch ook, vroeger trouwden de mensen op jongere leeftijd, gingen pas na het trouwen samenwonen, dus dan was een servies of peper- en zoutstel hartstikke welkom. Inmiddels zijn dat niet zulke originele cadeaus voor bruidsparen meer, dus wat moet je dan?

Het envelopje

Heel makkelijk is het natuurlijk als het welbekende envelopje op de kaart staat. Het enige waar je dan nog over na moet denken is de hoogte van het bedrag. Soms wordt er een specifiek spaardoel aangegeven, dus dan is het natuurlijk prima om daar een bijdrage aan te leveren. Ik zie de laatste tijd steeds vaker dat bruidsparen aangeven dat eigen creativiteit ook erg gewaardeerd wordt of misschien vind je het zelf niet leuk om alleen geld te geven… Tijd om op zoek te gaan naar een persoonlijk cadeau(tje) erbij. Ik deed vast wat speurwerk voor je.

9x originele cadeaus voor bruidsparen

9x originele cadeaus voor bruidsparen

1. Een bestekje is niet alleen leuk bij een geboorte, maar ook heel toepasselijk als huwelijkscadeau.

2. Één van de meest originele cadeaus voor bruidsparen vind ik toch wel deze set gepersonaliseerde flessen wijn voor speciale gelegenheden. Een flesje voor tijdens de eerste kerst samen, een fles om het bij te leggen na de eerste ruzie…

3. Wel een beetje in de categorie ‘uitzet’, maar ach, erg leuk is hij wel: een gepersonaliseerde snijplank.

4. Een toepasselijke spaarpot voor dat ene mooie spaardoel.

5. Leuk idee om met een groep te geven of om aan alle gasten te vragen als je ceremoniemeester bent: een fotomozaïek.

6. In de categorie ludieke maar originele cadeaus voor bruidsparen: dit straatnaambord met de naam van het kersverse bruidspaar.

7. Naast de misschien wel meest bekende kraswereldkaart, is er nu ook een Europese kraswereldkaart. Voor alle toekomstige reisjes van het bruidspaar!

8. Maak deze wijnglazen persoonlijk door er de trouwdatum of naam van het bruidspaar in te laten graveren.

9. Superleuk: geef een boom cadeau! Bijvoorbeeld een appelboom, die ook nog eens voor liefde, vertrouwen en vruchtbaarheid staat. Waar kun je je huwelijk nou beter mee beginnen?

Ga jij binnenkort trouwen? Bekijk dan sowieso even de website van Annemarie, Bella Vita Weddings. Je vindt hier tal van handige tips en ideeën voor jouw grote dag.

Reacties

Annemarie (30), heeft net een drastische carrièreswitch gemaakt, van arts naar wedding- en eventplanner. Ze houdt erg van lezen, reizen, haar vriend (niet perse in die volgorde) en is vastbesloten om van het leven een feestje te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *