Rubik’s Void: de populaire kubus is terug

Door  |  0 reacties

Hoeveel uren heb jij in je jeugd – en misschien later ook nog wel – gespeeld met de Rubik’s Cube? Vast een ontelbaar aantal uren, tot frustraties toe. Haal dit jeugdsentiment nu weer in huis, want er is een nieuwe Rubik’s. Maak kennis met Rubik’s Void!

Als je een van onze jonge bezoekers bent – geboren na 1985 – dan vraag je je misschien af waar we het over hebben. Rubik’s Cube is een in 1974 uitgevonden kubus, die wereldwijd een enorme rage werd. Een flinke uitdaging! Sterker nog: de Hongaarse ontwerper Erno Rubik deed er een maand over om zijn puzzel de eerste keer op te lossen. Uiteraard nog niet vermoedend hoe populair de kubus zou worden.

Rubik’s Cube: 350 miljoen verkochte exemplaren

De eerste Rubik’s Cube ging in 1977 over de toonbank, in Erno’s thuisland Hongarije. In 1979 nam een Hongaarde ondernemer de kubus mee naar een grote speelgoedbeurs in Duitsland en dat was het begin van een immense rage. Inmiddels zijn er ruim 350 miljoen exemplaren verkocht. En hoewel het hoogtepunt in de jaren tachtig lag, worden er nog elk jaar tienduizenden exemplaren verkocht.

Niet alleen door ouders die hun jeugdsentiment willen doorgeven aan hun kinderen, maar er zijn bijvoorbeeld ook nog jaarlijks over de hele wereld tal van Rubik’s wedstrijden. Wist je dat de Nederlandse Mats Valk wereldrecordhouder Rubik’s Cube oplossing is? Hij doet dit in slechts 5,55 seconden. Maar hoe snel zal hij de nieuwe kubus, Rubik’s Void, oplossen?

Rubik’s Void: een nieuwe uitdaging

De Rubik’s Cube mag dan vrij lastig op te lossen zijn, eigenlijk is het principe heel simpel: omdat het middelste blokje altijd op deze plek zit, weet je precies welke kleur waar hoort. Dit maakt dat je gestructureerd aan de strijd tegen de Rubik’s Cube begint.

De Rubik’s Void, ontworpen door Katsuhiko Okamoto, is Rubik’s Cube in het kwadraat. In elk geval qua uitdaging. In het midden zit een gat en daarmee sta je direct voor een raadsel: welke kleur hoort nu aan welke kant?

Durf jij de uitdaging aan te gaan met de Rubik’s Void? Voor € 15,99 is hij voor jou. Uiteraard ook leuk om op je verlanglijstje voor de feestdagen te zetten.

Bestel de Rubik’s Void op Bol.com >>

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *