Oer-Hollands smullen! 9x de lekkerste stroopwafel recepten

Door  |  0 reacties

Stroopwafels: misschien wel de meest oer-Hollandse koekjes die we kennen. En toch nemen we ze veel te weinig mee uit de supermarkt. Of namen. Want nu we deze stroopwafel recepten hebben ontdekt, zijn we los!

Een stroopwafel (eigenlijk: siroopwafel) is een in Nederland veelgegeten wafel, die bestaat uit twee ronde deegwafelhelften, met ruitpatroon, waartussen zoete stroop is aangebracht. Na het bakken wordt een deegwafel in de langsrichting doormidden gesneden. Eén helft wordt met de stroop ingesmeerd, waarna de andere helft erop wordt gelegd. – Bron: Wikipedia

En oud-Hollands is zeker van toepassing op de stroopwafel, de eerste stroopwafel werd al aan het begin van de 19e eeuw gemaakt in Gouda. Toen werden ze nog gemaakt van oude koeksnippers, deegresten en stroop. Het was daardoor erg goedkoop en zelfs populair bij gezinnen met lage inkomens. Anno 2015 vind je stroopwafels in alle maten in de supermarkt, en op de markt kun je verse stroopwafelsnippers krijgen. Of een warme stroopwafel!

Maar je kunt meer met deze lekkernij. We gingen namelijk op zoek naar de lekkerste stroopwafel recepten. En vonden een aantal heel verrassende. Smul je mee?

Stroopwafel recepten

Alles over deze stroopwafel recepten

1. Eén van onze favoriete bakblogs is Laura’s Bakery. En daar vonden we deze geweldig lekkere stroopwafel cupcakes.

2. Om je vingers bij af te likken, deze stroopwafel cheesecake.

3. Niets lekkerder dan zelfgebakken stroopwafels. Een recept voor de stroopwafels zelf mag dan ook niet ontbreken in ons lijstje stroopwafel recepten.

4. Ook al zo lekker uit eigen oven: stroopwafel-kaneelcake van Lekker & Simpel.

5. Lekker voor de aankomende zomer: stroopwafel-sandwiches met huisgemaakte speculoos ijs. Ach weet je, ijs hoeft niet per se in de zomer, in dit geval kan het het hele jaar door.

6. Lekker als dessert: yoghurt tiramisu met stroopwafels.

7. Een combinatie die je geprobeerd moet hebben: peer met stroopwafel. Goddelijk!

8. Verrassend simpel om te maken: stroopwafel parfait, met o.a. slagroom en yoghurt.

9. Misschien wel het meest verrassende recept van deze negen stroopwafel recepten: stroopwafel granola. Durf jij het aan?

Ren jij al naar de supermarkt (of nog lekkerder: de bakker) om in te slaan voor deze geweldige stroopwafel recepten?

Reacties

Like & Love (it!) haalt voor jou dagelijks de krenten uit het pap. En scheidt het koren van het kaf. Wat mag je niet missen op het wereldwijde web? Waar moet je je zuurverdiende loon aan besteden? Wat moet je echt nog doen voor je doodgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *