Voor bij het kampvuur: 9x s’mores recepten

Door  |  0 reacties

Je hebt vast wel eens marshmallows geroosterd boven een kampvuur of BBQ. Gewoon aan het eind van een stokje geprikt. S’mores zijn de overtreffende trap van dit lekkers en wij gingen op zoek naar de lekkerste s’mores recepten. Lees je mee?

S’mores zijn een traditionele en populaire lekkernij van het kampvuur in de VS en Canada. S’mores bestaat uit geroosterde marshmallow en een laagje chocola, gesandwiched tussen twee graham crackers. Die laatste zijn in Nederland niet echt gangbaar en kun je vervangen door biscuitjes.

De lekkernij is zo populair dat er zelfs een S’mores day is. En dat is vandaag! De perfecte dag om aan de slag te gaan met deze s’mores recepten.

S'mores recepten

Alles over deze s’mores recepten

1. We beginnen natuurlijk met de meest eenvoudige en originele manier van s’mores: geroosterd boven het kampvuur of de BBQ

2. Geen kampvuur maar wel zin in s’mores? Dan bieden deze s’mores in a jar uitkomst. Bij het recept vindt je als extraatje een gratis printable.

3. Binnenkort een kind dat gaat trakteren op school? Of een feestje met buffet? Met deze s’mores pops zit je zeker weten goed.

4. Triple chocolate s’mores brokken…. Het water loopt je toch spontaan in de mond bij dit plaatje of niet?

5. Bak jij op zondagochtend altijd van die crossaintjes uit zo’n blikje? Dan is deze s’mores variant de moeite waard om eens uit te proberen.

6. Welke pizza wil jij? Nouuuu…. doe mij maar een s’mores pizza. Avondmaaltijd en toetje ineen. Ideaal.

7. Op zoek naar nóg een fijn toetje? Een trifle is altijd een goed idee. En zeker deze; ieder een eigen s’mores trifle. Yum!

8. Cheesecake? Lekker. S’mores? Ook lekker. Een s’mores cheesecake? Lekker in het kwadraat!

9. Krijg je het een beetje fris zo op de late zomeravond? Dat is zo verholpen met deze s’mores hot chocolate met Baileys.

Als marshmallow/chocolade-liefhebber kun je er niet onderuit: je moet al deze s’mores recepten uitproberen!

 

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *