Dierendag: verwen je trouwe viervoeter met zelfgemaakte hondenkoekjes

Door  |  1 reactie

Komende zondag is het Dierendag. Als hondeneigenaar doe je je trouwe viervoeter en extra groot plezier met zelfgemaakte hondenkoekjes. Hoe leuk zijn deze?

Dierendag is een dag die wereldwijd op de agenda staat als een moment waarop extra aandacht wordt besteed aan de dieren. Met het vieren van deze dag wil men mensen laten weten dat dieren rechten hebben en dat zij beschermd moeten worden. Voor veel mensen geldt echter dat het gewoon een dag is waarop je trouwe maatje gewoon wat extra’s krijgt. In de vorm van een speeltje of een lekkernij.

Ook ik verwen mijn hond Boaz op Dierendag een beetje extra. Althans; dit jaar wel. Tijdens zijn allereerste Dierendag waren we op vakantie en zat hij in het pension. Voor zijn tweede Dierendag, komende zondag, wilde ik eigenlijk een extra groot bot voor hem kopen, maar toen ik onderstaande recepten voor zelfgemaakte hondenkoekjes tegenkwam, was ik om. Wat zal hij hier van smullen!

zelfgemaakte hondenkoekjes

Alles over deze zelfgemaakte hondenkoekjes

1. Toon je liefde voor je trouwe viervoeter met deze hartvormige zoete aardappelkoekjes.

2. “I don’t eat junk food and I won’t give it to my dogs either!”, las ik bij dit recept. True, ik heb zelf ook goed eten en het liefst zelfgemaakte taart, waarom dan geen zelfgemaakte hondenkoekjes? Zoals deze met pompoen.

3. Een hondenlekkernij van bacon, cheddar (kaas) en appel: welke hond wordt daar niet vrolijk van? Die van mij gaat hier zonder meer van kwijlen.

4. Ga op zoek naar recepten voor zelfgemaakte hondenkoekjes en je zult ontdekken dat pompoen een populair ingrediënt is. Toch eens proberen of Boaz dat lekker vindt. Deze pompoenballetjes bij voorkeur, want hiervoor hoef je niet te bakken. Lang leve no bake recepten!

5. Leuk om te zien en voor mijn hond zonder twijfel een verwennerij. In deze zelfgemaake hondenkoekjes zit kip en kaas.

6. Ben jij zo iemand die er van houdt om pindakaas van je mes te likken? Maak deze pindakaas-hondenkoekjes en je kunt ondertussen stiekem zelf smikkelen. Wel wat voor je hond overlaten hè?

7. Chocolate chip cookies: als mijn hond op zijn bazin zo lijken zo hij er dol op zijn. Maar chocolade is vergif voor honden. Gelukkig vond ik deze hondenkoekjes met carob bonen; geen chocolade en niet schadelijk, maar het oogt wel als een chocolate chip cookie. Samen smikkelen, ik van een echte chocolade natuurlijk!

8. Oreo-look-a-like-hondenkoekjes! Wederom met carob, want je wilt je hond wel gezond houden toch?

9. Als mijn hond ziek is, voer ik hem kip en rijst, dat is licht verteerbaar. En hij vindt het stiekem nog lekkerder dan zijn brokken ook. Van deze cakejes met kip en wilde rijst wordt hij dus zeker blij.

Het water loopt mij hier al haast van in de mond. Hoe blij zou onze golden hier mee zijn? Eén probleem: het is een mega-drukke week omdat ik net terug ben van vakantie en ik ben niet zo goed in bakken. Mede-redacteur Sabine dan maar aankijken? Zij is dol op bakken én op Boaz. Dat moet dan wel goed komen!

Reacties

Laura, 30-en-een beetje en de drijvende kracht achter Like & Love (it!), meisje 2.0 in hart en nieren en werkzaam als online content marketeer bij het tofste online reisbureau. Dol op schrijven, uit eten gaan, mojito's, shoppen, fotograferen, reizen & knuffelen met haar hond. En stiekem een enorme boekenwurm 1.0.

1 reactie

  1. Leonie

    30 september 2015 at 07:14

    Je doet me bijna op de eerstvolgende vlucht naar huis toe springen zodat ik deze voor Laika kan maken. Haha!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *