Gezonde lunch recepten als alternatief voor de standaard boterham

Door  |  0 reacties

Boterhammen met kaas zijn een typisch Nederlandse lunch. Maar het kan natuurlijk ook anders en zonder brood. Wij zochten negen gezonde lunch recepten bij elkaar die je eenvoudig meeneemt. Handig als je graag gevarieerder wilt eten. 

Wil je wel eens iets anders dan die bammetjes uit een boterhamzakje of trommeltje maar weet je niet zo goed hoe? Of heb je vooral geen zin in gedoe ’s ochtends vroeg? Daar hebben we rekening mee gehouden. Alle gezonde lunch recepten die je hier vindt zijn makkelijk te maken en goed van te voren te bereiden. Kijk je mee?

Gezonde lunch recepten

Alles over deze gezonde lunch recepten

1. Wraps zijn ideaal om mee te nemen. En je kunt eindeloos variëren met de vulling. Deze wraps met hummus zijn een smakelijke vegetarische variant.

2. Ik ben zelf dol op salades maar vind ze tegelijkertijd ook lastig meenemen om mee te nemen als lunch naar het werk. Maar met deze salad in a cup is dat geen enkel punt meer.

3. Wat dacht je van een vers noodle soepje? Thuis stop je de ingrediënten al in een pot en op het werk giet je er kokend water bij. Klaar is je verse noodle soep!

4. Yoghurt met vers fruit en granola als lunch; mij maak je er blij mee! Op deze manier neem je het ook nog eens eenvoudig mee naar je werk.

5. Havermout to go? Ook dat kan. Van tevoren potjes vullen en alleen nog wat kokend water of melk toevoegen. Even tien minuten laten staan en aanvallen maar.

6. Bak in het weekend een tray vol hartige muffins en pak er iedere ochtend een uit de vriezer om mee te nemen. Beetje rauwkost erbij en je lunch is compleet.

7. Liever een zoete muffin als lunch? Deze voedzame havermoutmuffins met bramen en pecannoten helpen je de dag wel door.

8. Deze Spaanse rijstsalade met chorizo maak je van te voren klaar in een grote hoeveelheid. Jij en je huisgenoten hebben de volgende dag(en) een geweldige lunch.

9. Bananenbrood is hip én lekker. Dit bananenbrood met ananas en kokosolie is ideaal om mee te nemen naar het werk.

Nummers 2, 4 en 6 zijn mijn favoriete gezonde lunch recepten. Welke ga jij meenemen naar je werk? 

Reacties

Sabine, moeder van twee broers en eigenaar van website Pukster, vliegt dagelijks heen en weer tussen school, werk en keuken en heeft ook nog eens tijd om voor Like & Love (it!) op zoek te gaan naar dingetjes voor haar wishlist. Recepten zal ze ook veel delen: bakken is voor haar een fijne ontspanning te midden van alle drukte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *